ULTIMA ORĂ Schimbări la popriri - ANAF ar urma să ridice popririle imediat după achitarea datoriei. Cîțu promite ”în cel mult oră”

ULTIMA ORĂ Schimbări la popriri - ANAF ar urma să ridice popririle imediat după achitarea datoriei. Cîțu promite ”în cel mult oră”
scris 28 ian 2020

ANAF va avea obligația expresă de a ridica imediat, adică în cel mult o oră, după cât apreciază ministrul Finanțelor, popririle pe conturi bancare ale debitorilor, în situația în care aceștia și-au achitat datoriile scadente, precum și de a notifica, în același interval, angajatorii, prin Spațiul Privat Virtual, de încetarea executării silite.

Atenție - Impunerea obligației de a instala case de marcat la automate poate scoate de pe piață peste 30% din aparate. Măsura nu poate fi implementată oricum CITEȘTE ȘI Atenție - Impunerea obligației de a instala case de marcat la automate poate scoate de pe piață peste 30% din aparate. Măsura nu poate fi implementată oricum

Măsura a fost introdusă de printr-o ordonanță aprobată marți de Guvern.

Cum s-ar putea economisi bani într-o lume fără fum CITEȘTE ȘI Cum s-ar putea economisi bani într-o lume fără fum

De ce este important: În prezent, popririle sunt instituite rapid și pe mai multe conturi ale firmei/persoanei executate, indiferent de sumele aflate în conturi. Pe de altă parte, ridicarea popririi după ce ANAF a luat banii este greoaie și poate dura mai multe zile, interval în care blocarea conturilor poate cauza probleme majore firmei sau persoanei în cauză.

Classic Blue, culoarea Pantone 2020, îndeamnă spre instrospecție, calm și comunicare CITEȘTE ȘI Classic Blue, culoarea Pantone 2020, îndeamnă spre instrospecție, calm și comunicare

Liberalii inițiaseră în Parlament un proiect în acest sens, care presupunea doar notificarea băncilor în 24 de ore de la ridicarea popririi, dar Guvernul a decis să prevadă în ordonanță obligația Fiscului de a notifica și angajatorii.

E imaginea un factor-cheie în succesul bărbaților? CITEȘTE ȘI E imaginea un factor-cheie în succesul bărbaților?

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a arătat că ANAF va face toate demersurile ca notificarea să se facă electronic, instant sau în termen de cel mult o oră, atunci când a fost solicitat de presă să precizeze cu exactitate în cât timp va fi ridicată poprirea.

Notificarea va fi posibilă rapid însă doar în cazul angajatorilor care sunt înscriși în Spațiul Privat Virtual al ANAF.

VIDEO Un CV corect, primul pas spre succes. George Butunoiu si Alliance Healthcare România lansează un concept de tutoriale online despre cum trebuie să arate un CV cu șanse foarte bune de reușită în fața recrutorilor CITEȘTE ȘI VIDEO Un CV corect, primul pas spre succes. George Butunoiu si Alliance Healthcare România lansează un concept de tutoriale online despre cum trebuie să arate un CV cu șanse foarte bune de reușită în fața recrutorilor

Platforma informatică prin care sunt comunicate băncilor actele de executare emise de ANAF a fost instituită prin ordin al ministrului Finanțelor în 2017. Tot în 2017 a fost încheiat un protocol între ANAF și Asociația Română a Băncilor (ARB) privind condițiile de implementare a sistemului automat de transmitere a actelor de executare silită.

Sistemul este operațional din iunie 2017, dar funcționează bine doar în ce privește instituirea popririi.

viewscnt
Afla mai multe despre
poprire
anaf
banca
angajator
ridicare
ora
achitare
guvern