ULTIMA ORĂ Punctul de amendă pentru șoferi, înghețat din nou

ULTIMA ORĂ Punctul de amendă pentru șoferi, înghețat din nou
scris 16 dec 2021

Punctul de amendă pentru șoferi rămâne înghețat și anul următor, la nivelul de 145 lei. În lipsa acestei precizări legislative, punctul de amendă ar fi urcat de anul următor la 255 de lei, în contextul în care salariul minim, în funcție de care se stabilește și valoarea punctului de amendă, ajunge la 2.550 lei.

Potrivit legislației în vigoare, un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

"Având în vedere că, începând cu data de 1 ianuarie 2022 valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată a fost stabilită la suma de 2.550 de lei, ceea ce ar însemna ca punctul de amendă să fie 255 de lei, adică cu aproape 50% mai mult, considerăm că este necesar ca și în cursul anului 2022 să fie luată o măsură temporară de stabilire a unei valori fixe a punctului amendă. În perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2022 un punct-amendă este 145 lei", potrivit Ministerului Finanțelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
amenda
punct amenda
salariul minim