Un fost director al unei companii din subordinea Primăriei Constanța nu poate justifica 41.000 de euro

Un fost director al unei companii din subordinea Primăriei Constanța nu poate justifica 41.000 de euro
scris 29 mai 2020

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 185.889 lei (echivalentul sumei de 41.450,51 euro), între averea dobândită și veniturile realizate, în perioada 1 iulie 2011 - 31 decembrie 2016, de către Cristinel Viorel Farcaș, fost director la o companie de stat, la care Primăria Constanța este acționar majoritar.

Potrivit portalului declarațiilor de avere de pe site-ul ANI, Cristinel Viorel Farcaș a fost director general al SC Confort Urban SRL, societate cu capital integral de stat, care are ca asociat unic Consiliul Local al Municipiului Constanța, scrie Agerpres.

Sălile de fitness din România vor fi redeschise, dar în condiții speciale CITEȘTE ȘI Sălile de fitness din România vor fi redeschise, dar în condiții speciale

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către Cristinel Viorel Farcaș.

În ianuarie 2017, Cristinel Viorel Farcaș a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, instigare la folosirea cu rea credință a bunurilor societății într-un scop contrar intereselor acesteia (în forma participației improprii) și conflict de interese.

El era acuzat că i-a cerut administratorului unei firme să-i pună la dispoziție gratuit și apoi să-i vândă fictiv un autovehicul marca Porsche Macan S, în valoare de 95.000 euro, în schimbul atribuirii unui contract din bani publici.

Cristinel Viorel Farcaș a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției, în baza căruia a fost condamnat de către Tribunalul Constanța, în septembrie 2017, la doi ani și patru luni închisoare cu suspendare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ani
cristinel viorel farcaș