Uniunea Europeană a introdus taxe pentru importurile din SUA

Uniunea Europeană a introdus taxe pentru importurile din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2018

Uniunea Europeană a introdus de vineri taxe pentru importurile din SUA, o contramăsură față de taxele impuse de Trump anterior, în timp ce Jean-Claude Juncker a lansat un nou atac la adresa președintelui american, scrie BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Taxele vor fi impuse pentru bunuri valorând în total 2,8 miliarde de euro și vor intra în vigoare de vineri, scrie News.ro.

Taxele de 25% sunt valabile pentru produse precum whisky, motociclete și sucul de portocale.

Situație controversată: Mari investitori străini vor să cumpere hoteluri din București afiliate la branduri internaționale, dar nu au ce analiza CITEȘTE ȘI Situație controversată: Mari investitori străini vor să cumpere hoteluri din București afiliate la branduri internaționale, dar nu au ce analiza

De asemenea, taxe de 50% au fost introduse pentru produse precum încălțămintea, anumite tipuri de îmbrăcăminte și mașinile de spălat.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că taxele impuse de SUA asupra UE sunt „împotriva logicii și istoriei” și că „răspunsul UE trebuie să fie clar dar măsurat”.

El a adăugat, vorbind în fața parlamentului de la Dublin: „Vom face ce trebuie să facem pentru a proteja” Uniunea Europeană.

În paralel, India a crescut taxele pentru 29 de produse importate din SUA drept răspuns la măsurile lui Trump.

Noile taxe ale Indiei vor intra în vigoare de la 4 august și vor afecta importurile de migdale, nuci și năut.

Administrația lui Trump a anunțat în martie că va introduce taxe de 25% pentru importurile de oțel și 10% pentru cele de aluminiu. Aceste taxe au intrat în vigoare începând cu 1 iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeana
taxe
sua
importuri