Ministerul Turismului, dar și ANPC, au început să publice acte normative importante pe segmnetul turismului scrise pe genunchi, la repezeală, fără să se consulte cu turoperatorii. Patronatele din domeniu spun această grabă se explică prin teama șefilor celor două instituții de a nu fi demiși dacă România intră în infrigement la sfârșitul anului, fiind obligată de UE să rezolve mai multe probleme în turism.
Singurul eveniment cultural cu impact semnificativ pe piața hotelieră românească, festivalul Enescu le aduce hotelierilor din București încasări de 80.000 de euro pe zi, timp de o lună. Artiștii care cântâ la festival și însoțitorii acestora, turiștii ajunși special pentru festival, jurnaliști, organizatori etc., închiriază pe parcursul festivalului aproximativ 30.000 de camere de hotel.
Îmbătați de succesul sezonului estival de anul trecut, aproape jumătate dintre hotelierii de la mare au refuzat să mai vândă sau au vândut foarte puține locuri în sistemul early booking, prin care cei care cumpără cu multe luni înainte beneficiază de reduceri de până la 30%. Vremea ploioasă de la jumătatea lunii iulie și din unele zile ale lui august i-a determinat pe mulți turiști să renunțe să mai meargă la mare, iar cei care au câștigat mai mult au rămas hotelierii care își vânduseră o parte importantă din locuri din timp.
Paralela 45, una dintre cele mai mari agenții de turism din România, a avut în primele opt luni ale acestui an o creștere a încasărilor cu 20%. Alin Burcea, proprietarul firmei, estimează că, pentru întregul an, agenția va depăși 50 de milioane de euro rulaj, față de cele 44 de milioane de euro de anul trecut.
Președintele Donald Trump a răspuns cu ”vom vedea”, atunci când a fost întrebat de un jurnalist american dacă Statele Unite vor ataca Coreea de Nord după al șaselea și cel mai puternic test nuclear al regimului de la Phenian, transmite Reuters, citat de News.ro.