Asociația Berarii României anunță o creștere de circa 2% în volum a pieței berii în primele șapte luni ale acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut și estimează că trendul pozitiv se va menține până la finalul anului.
Absolut toți indicatorii de performanță, printre care gadul de ocupare, tarful mediu, revpar (venitul mediu pe cameră disponibilă), atât pentru hotelurile de lanț internațional din București, cât și pentru cele din țară afiliate la un brand internațional au crescut, în unele cazuri chiar spectaculos, potrivit datelor prelucrate de compania de consultanță hotelieră Fivestar Hospitality.
Aproximativ 15% dintre cei care intră într-un an în restaurantele Red Angus din București și Constanța sunt aduși de agențiile de turism, fie străini veniți în România, fie corporatiști pentru care se organizează evenimente. Proprietarul restaurantelor vrea să mai deschidă alte două, ambele în București, dintre care unul mobil.
Deși mulți hotelieri de pe litoral și câteva agenții de turism au declarat, mai mult sau mai puțin oficial, că numărul de turiști la mare în structurile clasificate a scăzut în această vară, Institutul Național de Statistică a anunțat creșteri de 12%, pe care unele patronate din turism s-au grăbit să le transmită mai departe. ANAT, însă, a contestat într-un comunicat datele INS, susținând că turismul de pe litoralul românesc a scăzut în această vară, pe fondul vremii proaste, a tarifelor cu 10% mai mari decât anul trecut și a promisiunilor neonorate ale Guvernului cum că se vor acorda vouchere de vacanță pentru bugetari.
Marius Mihuț era, în 2013, un simplu ghid în Tenerife, care colabora cu o agenție românească și se ocupa de 20 de turiști pe săptămână. În doar câțiva ani, a ajuns să aibă opt angajați și să-și facă o firmă de ghizi și turoperare, care se ocupă de serviciile a 350 de turiști pe săptămână și revinde camere de hotel către agenții românești, având afaceri de 3 milioane de euro pe an.