Mai mult de 72% dintre corporatiștii care lucrează în clădirile de birouri își iau la serviciu mâncare de acasă, ceea ce demonstrează că este nevoie de restaurante unde să poată mânca bine și ieftin, afirmă Tinu Sebeșanu, fondatorul companiei de consultanță hotelieră Trend Hospitality, omul care a impus în piața turismului bucureștean hotelul Howard Johnson (actualul Sheraton) și a adus în România lanțul Ramada.
Ministerul Turismului va deschide la Bușteni un centru de pregătire a personalului din turism, unde vor învăța sau se vor reprofila persoane care doresc să lucreze în hoteluri și restaurante, a declarat miercuri într-o conferință ministrul Turismului, Mircea Dobre.
Omul de afaceri Dragoș Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, i-a cerut public ministrului Turismului, Mircea Dobre, să-i ajute pe operatorii de hoteluri și restaurante să aducă în România angajați filipinezi și vietnamezi, pentru care acum formalitățile și vizele durează mai mult de un an.
Ministrul Turismului, Mircea Dobre, speră la o dublare a ponderii turismului în PIB în următorii 3-4 ani. De-a lungul vremii, puțini au fost însă cei care au condus turismul care nu și-au propus o creștere a acestuia în Produsul Intern Brut, dar realitatea a blocat domeniul undeva pe la 1,5%.
Conjunctura politică și economică îi obliga pe oamenii de afaceri să se poarte "într-un anumit" fel în urmă cu 10-15 ani, iar mulți dintre ei sunt trași acum la răspundere pentru "mici greșeli" și pagube insignifiante, de cel mult 50.000 euro, față de cât ar pierde statul dacă firmele lor s-ar închide în acest moment, afirmă pentru Profit.ro Mohammad Murad, cel mai mare hotelier din România. El spune că, pentru acuze vechi și nu foarte clare, oricărui om de afaceri îi poate fi întocmit dosar penal care îl împiedică să acceseze credite bancare și să mai investească.