Aproape 110.000 de români și-au petrecut Paștele în hotelurile și pensiunile din țară și au cheltuit mai mult de 7 milioane de euro pe servicii turistice, după cum reiese din datele centralizate de Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
Pe lângă "Paște în Bucovina, în Maramureș sau în Sibiu", mulți români vor să afle în această perioadă, pe internet, unde pot găsi "găinile care fac ouă roșii" sau "când e Paștele Cailor", dar și "Ce este Iisus". Nu "cine este", ci "ce este".
Hotelul Mercur-Minerva din Mamaia, aflat din toamnă în centrul unei dispute aprige între proprietarul Sorin Fati și cel care l-a condus în ultimii cinci ani, Marius Usturoiu, rămâne în administrarea proprietarului, au decis judecătorii.
Cu toate că, în trecut, Paștele era considerat în România o sărbătoare care trebuie petrecută acasă, cu familia, în ultimii ani lucrurile au început să se schimbe și tot mai mulți români aleg să își ia familia și să petreacă vacanța de Paște în Bucovina, Nisipurile de Aur, Albena, Insula Creta și Insula Corfu sunt principalele destinații care atrag turiștii români cu ocazia Sărbătorilor Pascale, iar, pe lângă acestea, în topul preferințelor încep să-și facă loc și pelerinajele în Israel sau croazierele pe Marea Mediterană. Cheltuiala medie pentru un sejur de Paște în străinătate nu depășește 300 de euro de persoană, în timp ce pentru o vacanță în România este alocat cel mult 200 de euro, potrivit unui studiu al Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România.
Radu Enache, proprietarul lanțului Continental, s-a gândit să dezvolte un business paralel cu această rețea hotelieră pe care o deține, dar asemănător. Încearcă să ofere management sau să închirieze hoteluri ale unor investitori care nu se descurcă sau nu mai vor să le administreze, dar constată că între pretențiile pe care le au proprietarii și veniturile afacerilor lor, pe hârtie, sunt discrepanțe uriașe.