Bucureștiul încearcă să-și facă o imagine proprie, distinctă de cea a României, și pentru prima oară participă la un târg extern de turism cu un stand propriu. La World Trade Market London, Bucureștiul se poziționează ca o destinație culturală ieftină și sigură, care depășește la aceste două capitole multe dintre orașele turistice ale Europei.
România ar trebui să se folosească de mitul lui Dracula, nu să se rușineze cu el sau să se teamă că o eventuală promovare cu ajutorul acestuia ar putea stârni discuții, crede Anca Nedea, președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT), prezentă la standul României de la World Trade Market, care se desfășoară în perioada 7-9 noiembrie la Londra. Unul dintre elementele cheie ale promovării României în următorii ani va fi misterul, ANT intenționând să "îmbrace" în mituri și legende toate formele de turism.
România, prezentă cu un stand World Travel Market (WTM) London, își propune să atragă turiști britanici cu turismul rural, turismul de aventură și cel experimental, prin care cei care vin în vacanțe vor să trăiască viața de zi cu zi a localnicilor, a declarat, la Londra, pentru Profit.ro Anca Nedea, președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT).
A trebuit să scadă succesiv prețul complexului din Olimp, pe care tot încearcă să-l vândă de câțiva ani, și să ajungă undeva la 10 milioane de euro, pentru ca omul de afaceri Josef Goschy să găsească și primii investitori interesați cu adevărat să cumpere: verii Dușu din Constanța, care dețin, printre altele, firma de materiale de construcții Celco și mai multe hoteluri pe litoral.
Dacă ar fi de două ori mai multe locuri de cazare în hotelurile de pe Valea Prahovei și Poiana Brașov, chiar și acestea s-ar umple de Crăciun și Revelion, spune Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc. Așa se explică și tarifele mari practicate de hotelierii de la munte în această perioadă.