FPTR: Cerere dublă față de oferta pentru sărbătorile de iarnă pe Valea Prahovei și Poiana Brașov

FPTR: Cerere dublă față de oferta pentru sărbătorile de iarnă pe Valea Prahovei și Poiana Brașov
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 4 nov 2016

Dacă ar fi de două ori mai multe locuri de cazare în hotelurile de pe Valea Prahovei și Poiana Brașov, chiar și acestea s-ar umple de Crăciun și Revelion, spune Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc. Așa se explică și tarifele mari practicate de hotelierii de la munte în această perioadă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chiar dacă în mare parte a anului, stațiunile de la munte sunt aproape goale și doar în câteva weekenduri cu zăpadă acestea au un grad de ocupare de peste 90%, în perioada sărbătorilor de iarnă cererea de cazare pentru Valea Prahovei și Poiana Brașov este dublă față de ofertă. "Dacă vom avea noroc să fie și zăpadă, atunci cererea va fi de trei ori mai mare decât oferta", crede Dragoș Răducan.

Oficialul federației povestește că în urmă cu câțiva ani, hotelierii erau siguri că vor avea locurile ocupate cam pe la 1 decembrie, însă acum se vinde deja masiv de la 1 noiembrie. "Locurile bune sunt deja vândute sau antamate", a preciazat el.

Românii, la Revelion în străinătate: bani în buzunar, mâncare pe masă și chiloți roșii CITEȘTE ȘI Românii, la Revelion în străinătate: bani în buzunar, mâncare pe masă și chiloți roșii

Răducan mai spune că după "incidentele financiare" din această vară petrecute în rândul agențiilor de turism, majoritatea hotelierilor de la munte solicită banii în avans pentru pachetele de Revelion cu o lună înainte față de alți ani. "Vor să se asigure că dacă o agenție nu le plătește locurile, mai au timp să le revândă până la sărbători", a afirmat el.

Cele mai căutate stațiuni de revelion sunt Poiana Brașov, Predeal și Sinaia. Cel mai repede se vând hotelurile de 3, 4 și 5 stele, în special cele recunoscute că au servicii de calitate.

Potrivit datelor FPTR, cei 150.000 de români care și-au petrecut anul trecut revelionul în stațiunile din țară și străinătate au cheltuit în jur de 36 de milioane de euro. Dintre aceștia, 36.000 au fost în stațiunile montane românești.

viewscnt
Afla mai multe despre
revelion
munte
locuri