Pentru a nu risca să fie trimisă în judecată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Camera Deputaților, ca for decizional al Parlamentului în domeniu, a adoptat miercuri legislația necesară implementării noilor directive europene privind piețele de instrumente financiare. Guvernul a adoptat proiectul de lege la finele lunii martie, iar ministrul Finanțelor a solicitat Parlamentului să se grăbească cu adoptarea proiectului, care ar fi trebuit realizată cel mai târziu în urmă cu un an.
Medicii specialiști vor avea posibilitatea de a încheia contracte cu Casele Județene de Asigurări de Sănătate, astfel încât să aibă dreptul de a elibera certificate de concediu medical, bilete de trimitere pentru consultații gratuite și rețete compensate sau gratuite, conform unui proiect de lege aprobat miercuri de Camera Deputaților.
Ministerul Comunicațiilor are în discuție elaborarea unei legi prin care să poată fi combătut fenomenul știrilor false. Discuțiile autorităților au în vedere în mod particular platformele de socializare, care sunt folosite cu predilecție în acest scop, arată un document oficial al ministerului. Perspectivele în domeniu și soluțiile firmelor pentru GDPR vor fi prezentate la WeLoveDigital.forum, unde vor veni experți, factori de decizie guvernamentală și cei mai puternici jucători în domeniu.
Conform unor modificări aduse Legii cooperației agricole în 2016, toate cooperativele agricole care procesează produsele agricole ar fi trebuit să fie scutite de impozit pe profit pentru primii 5 ani, iar facilitatea ar fi trebuit aplicată și anumitor cooperative cu cifră de afaceri sub 2 milioane de euro. Multe dintre direcțiile de finanțe județene au desconsiderat în acești doi ani prevederile Legii cooperației agricole, dând întâietate prevederilor Codului Fiscal, iar abia recent ANAF a emis o ciculară pentru aplicarea unitară a scutirii de impozit. Între timp, majoritatea de guvernământ tocmai a propus o restrângere a tipurilor de cooperative agricole care pot beneficia de scutirea de impozit pe profit.
Începând din iulie anul trecut, firmele și persoanele fizice nu mai sunt obligate să aplice ștampila pe niciun document necesar în relația cu instituțiile publice, nici chiar pe contractele încheiate cu statul. Acum, un proiect de lege propune ca nici instituțiile statului să nu mai aplice ștampila pe acte de stare civilă, contracte sau orice alt document oficial.