Veniturile obținute de agricultori din cultura de levănțică vor fi considerate neimpozabile, asemenea altor culturi, dacă un proiect avansat acum în Parlament va fi aprobat în actuala formă. Proiectul include această plantă în categoria celor pentru care, pentru o anumită suprafață, veniturile sunt scutite de impozit.
După ce în urmă cu mai bine de un an Parlamentul a respins un proiect de lege identic, parlamentarii Puterii revin acum cu o inițiativă legislativă privind înființarea notariatelor de stat, care să conducă la tarife mai mici, deși Ministerul Justiției și Uniunea Notarilor Publici s-au opus în trecut proiectului. Aleșii arată că trebuie aduse modificări legislației actuale, reclamând existența unui monopol pe piață, care conduce și la tarife notariale mari.
Considerat unul din cele mai spectaculoase drumuri montane din lume, Transfăgărășanul poate fi închiriat în prezent, pentru filmări sau diverse alte evenimente, la tarife de doar câteva zeci de euro. În urma sesizărilor primite de la politicieni, presă sau autorități locale, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va analiza majorarea tarifelor actuale, percepute până acum și în cazul filmărilor unor vedete ca Nicolas Cage sau Jean Claude Van Damme și pentru emisiuni precum Top Gear.
Ministerul Culturii a decis să inițieze operațiunea de consolidare a Palatului Cantacuzino, sediul Muzeului Național “George Enescu”, lucrările de consolidare, restaurare și amenajare fiind estimate la 6,3 milioane euro, fără TVA. Operațiunea a fost anunțată de Profit.ro ca fiind în pregătire încă de la finele anului 2016, la acel moment fiind calculat că lucrarea va fi finanțată dintr-un împrumut acordat statului de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.
Guvernul a fost nevoit să solicite Comisiei Europene derogare pentru sistemul de plată defalcată a TVA, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Sistemul a intrat deja în vigoare, de la începutul acestui an, dar un refuz al Comisiei Europene de a acorda excepția poate răsturna situația. Inițial, autoritățile, chemate la consultări cu oficialii UE, au susținut că nu este nevoie de derogare, dar comisarul Pierre Moscovici a transmis prin Profit.ro:„Este întotdeauna mai bine să previi decât să tratezi!”.