Declarația 600 va fi eliminată, astfel că persoanelor fizice care trebuie, conform legii actuale, să depună formularul la Fisc până la 31 ianuarie le este transmis chiar de ministrul Finanțelor că nu are rost să mai depună documentul. Aceasta deoarece Guvernul va amâna termenul de depunere, dar amânarea va fi decisă "în vederea eliminării acestui formular".
Noul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că va apela la firmele din piață pentru modernizarea sistemului informatic al Fiscului, după ce predecesorul său, Ionuț Mișa, a dezvăluit că în proiectul RAMP finanțat de Banca Mondială în acest scop a fost cheltuit mai puțin de 25% din fonduri exclusiv pentru consultanță și cursuri de formare.
Noul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, renunță la schema de minimis pentru firmele din domeniul IT, pregătită de fostul guvern pentru a preveni reducerea veniturilor programatorilor după transferul contribuțiilor sociale la angajat. Teodorovici pregătește în schimb o ordonanță de urgență cu un ”mecanism de compensare” pentru specialiștii IT, care nu va mai reprezenta ajutor de stat.
O soluție pentru rezolvarea situației generate de depunerea declarației 600 poate fi chiar comasarea cu declarația 200, a declarat, luni, senatorul PSD Eugen Teodorovici, candidatul propus pentru funcția de ministru al Finanțelor în cabinetul Dăncilă.
Autoritățile guvernamentale de la București se așteaptă la o diminuare a bugetului european după 2020, în contextul Brexit, și implicit la o reducere a fondurilor europene alocate României în viitorul exercițiu financiar al Uniunii Europene care va începe din 2021, relevă un document guvernamental oficial. Temerile autorităților române vin în contextul în care, în actualul exercițiu financiar 2014-2020, România are, în prezent, un grad de absorbție al fondurilor comunitare de doar 10%, iar alocările viitoare ar putea ține cont și de performanța statelor membre în această privință.