Camera Deputaților a stabilit, marți, în calitate de for decizional, eliminarea taxei radio-tv, plătită astăzi de populație și, în cuantum mai mare, de firme.. Prevederea a fost solicitată de liderul PSD, Liviu Dragnea, deși anterior, în comisia de specialitate, deputații hotărâseră menținerea taxei. Dragnea a propus stabilirea unei noi taxe anul viitor. Taxa este eliminată din 1 ianuarie 2017, dacă președintele Klaus Iohannis promulgă proiectul avizat de parlamentari.
Timbrul de mediu impus astăzi la plată proprietarilor de mașini a fost eliminat de parlamentari, producătorii din industria auto afirmând anterior că astfel sunt puse în pericol 15.000 locuri de muncă. Liderul PSD promite industriei auto un pachet de măsuri fiscale care să compenseze pierderile reclamate. Dacă președintele Iohannis acceptă, taxa este eliminată din ianuarie anul viitor.
Ministerul Economiei va trebui să achite direct costul construcției și închirierii standurilor la expoziții internaționale pentru producătorii români, dar și costul utilităților aferente acestor standuri, au stabilit, luni, senatorii.
Cabinetul Cioloș a sesizat Curtea Constituțională cu privire la proiectul de lege adoptat de Parlament care prevede conversia creditelor în franci elvețieni la cursul de la data acordării, au declarat pentru Profit.ro surse guvernamentale. Executivul consideră că legea operează retroactiv, dar a dat aviz pozitiv proiectului în condițiile în care ar fi fost incluse mai multe prevederi cu caracter social, precum un grad de îndatorare și un plafon.
Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților a votat, luni, în unanimitate menținerea taxei radio-tv, eliminând astfel o prevedere dintr-un proiect legislativ al PSD aprobat săptămâna trecută de Senat. Comisia a menținut, însă, cu votul majorității PSD, prevederea privind eliminarea timbrului de mediu, în ciuda opoziției producătorilor din industria auto (Dacia Renault, Ford), care au avertizat că astfel sunt puse în pericol 15.000 locuri de muncă.