A doua mare platformă de e-comerț din Turcia, controlată de fiicele magnatului Aydin Dogan, care deține și postul TV Kanal D, se listează pe bursa Nasdaq

A doua mare platformă de e-comerț din Turcia, controlată de fiicele magnatului Aydin Dogan, care deține și postul TV Kanal D, se listează pe bursa Nasdaq
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 iun 2021

Hepsiburada.com, a doua mare platformă de e-comerț din Turcia după cota de piață, controlată de fiicele magnatului media Aydin Dogan, fondatorul Dogan Holding, se pregătește să lanseze o ofertă publică inițială pe bursa Nasdaq, pe fondul unui interes ridicat din partea investitorilor străini în startup-urile turcești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AS, operatorul platformei Hepsiburada.com, se va lista pe bursa americană, scrie Bloomberg. Compania nu a specificat câte acțiuni ADS (American Depositary Shares) vrea să vândă și nici data ofertei în prospectul de listare, depus la finele săptămânii trecute.

Listarea Hepsiburada este pregătită într-un context în care pandemia a dus la creșterea comerțului electronic mondial. Totodată, anunțul companiei urmează unui șir de achiziții și fuziuni în Turcia în ultimii ani, care au atras un interes puternic din partea investitorilor internaționali și evaluări de miliarde de dolari.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Compania americană de jocuri online Zynga, dezvoltatoarea FarmVille, a cumpărat rivalul turc Peak cu 1,8 miliarde de dolari anul trecut, cea mai mare achiziție a sa de până acum. Getir, o aplicație pentru livrarea cumpărăturilor, discută o nouă rundă de finanțare privată, care ar putea evalua compania turcă la mai mult de 7 miliarde de dolari, de la 2,6 miliarde de dolari în februarie.

De asemenea, Trendyol, cea mai mare platformă de e-comerț din Turcia, cu gigantul chinez Alibaba Group printre investitori, negociază obținerea unei noi finanțări, la o evaluare post-investiție estimată la peste 15 miliarde de dolari.

Operatorul Hepsiburada a angajat băncile Morgan Stanley, JPMorgan Chase & Co., Bank of America Securities, UBS Investment Bank și Goldman Sachs Group pentru intermedierea ofertei publice.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Compania este controlată în proporție de 75% de cele patru fiice ale magnatului turc Aydin Dogan, fondatorul Dogan Holding, unul dintre cele mai mari conglomerate din Turcia. Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, deține restul de 25%.

Dogan Holding este activ în România prin grupul Dogan Media, care deține postul TV Kanal D.

Lansată în anul 2000, Hepsiburada a raportat venituri de 6,4 miliarde de lire turcești (750 milioane dolari) anul trecut, în creștere de la 2,6 miliarde de lire în 2019.

Valoarea brută a mărfurilor (GMV) vândute aproape s-a dublat, la 17 miliarde de lire, însă pierderile s-au adâncit la 476 milioane de lire, de la 133 milioane de lire cu un an în urmă.

viewscnt
Afla mai multe despre
hepsiburada.com
hepsiburada
listare nasdaq
aydin dogan
dogan holding
e-comert
pandemie