Acțiunile americane reiau creșterile, în pofida temerilor privind o potențială recesiune

Acțiunile americane reiau creșterile, în pofida temerilor privind o potențială recesiune
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 iun 2022

Acțiunile americane s-au apreciat joi, conduse de sectorul tehnologiei, în pofida îngrijorărilor legate de o potențială recesiune economică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele S&P 500 a urcat cu 0,95%, Dow Jones, cu 0,64%, iar Nasdaq Composite a consemnat un avans de 1,62%, cu aprecieri de circa 2% pentru “greii” din tehnologie Meta Platforms și Apple.

Datele statistice publicate joi nu au contribuit prea mult la îmbunătățirea sentimentului investitorilor cu privire la evoluția economiei. Cererile de șomaj din SUA au rămas aproape de maximele ultimelor cinci săptămâni, în timp ce activitatea din industria prelucrătoare și din sectorul serviciilor a încetinit sub așteptări, amplificând temerile că eforturile băncii centrale pentru combaterea inflației vor afecta creșterea economică, scrie Bloomberg.

Germania ridică nivelul de alertă pentru gazele naturale și avertizează asupra unei contagiuni de tip Lehman din cauza acțiunilor Rusiei CITEȘTE ȘI Germania ridică nivelul de alertă pentru gazele naturale și avertizează asupra unei contagiuni de tip Lehman din cauza acțiunilor Rusiei

Președintele Fed, Jerome Powell, a declarat că angajamentul de a reduce presiunea pe creșterea prețurilor este "necondiționat", o caracterizare pe care a făcut-o la reuniunea Fed de săptămâna trecută, dar pe care a omis-o miercuri, în timpul audierilor din Senat.

Guvernatorul Fed Michelle Bowman a declarat, de asemenea, că susține o nouă majorare cu 0,75 puncte procentuale la ședința de politică monetară din iulie, mutare care ar putea fi urmată de alte câteva creșteri de câte o jumătate de punct.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
bursa sua
bursa wall street
jjerome powell
recesiune
inflatie