Acțiunile americane urcă la maximele ultimelor 14 luni. Microsoft - nou record

Acțiunile americane urcă la maximele ultimelor 14 luni. Microsoft - nou record
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 iun 2023
Acțiunile americane au urcat, joi, la maximele ultimelor 14 luni, la o zi după ce Rezerva Federală a decis să mențină neschimbate ratele dobânzilor, pe fondul speculațiilor potrivit cărora marile bănci centrale vor trebui să încheie în curând ciclurile de înăsprire pentru a preveni o recesiune economică.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele S&P 500 a depășit pragul de 4.400 de puncte pentru prima oară din aprilie 2022, îndreptându-se spre a șasea zi consecutivă de creșteri.

În jurul orei 19:20 (ora României), S&P 500 se aprecia cu 0,85%, la 4.409 puncte. Nasdaq Composite consemna un avans de 0,7%, iar Dow Jones se aprecia cu 1,1%, susținut de acțiunile Microsoft și UnitedHealth.

ULTIMA ORĂ BCE a majorat din nou dobânzile. Ciclul istoric de înăsprire monetară, fără precedent, s-ar putea apropia de final CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BCE a majorat din nou dobânzile. Ciclul istoric de înăsprire monetară, fără precedent, s-ar putea apropia de final

Titlurile Microsoft, care în ultimele luni a dezvăluit o serie de produse bazate pe inteligență artificială, s-au apreciat cu până la 2,8% și au atins un nou record intraday, la 346,78 dolari.

Acțiunile americane au continuat să câștige tracțiune după ce indicele S&P 500 a revenit în teritoriul pieței bull săptămâna trecută, cosemnând un avans de peste 20% față de cel mai recent minim, atins în octombrie.

"Acțiunile americane au sfidat scepticii și s-au redresat anul acesta în fața colapsului băncilor, a temerilor constante de recesiune și a ceea ce se așteaptă să fie o încetinire a profiturilor corporatiste", a comentat Arthur Hogan, strateg șef de piață la B. Riley Wealth, citat de Bloomberg.

"În ceea ce ne privește, presupunem că inflația va arăta mai bine în a doua jumătate" a anului, a adăugat Hogan.

Rezerva Federală (Fed) a SUA a menținut neschimbată dobânda de referință la ședința de politică monetară încheiată miercuri, în linie cu așteptările, însă oficialii băncii au estimat creșterea în continuare a costurilor de împrumut, pe fondul inflației persistente.

Investitorii au analizat o serie de noi date macroeconomice joi, inclusiv creșterea ratelor dobânzii de către Banca Centrală Europeană cu un sfert de punct procentual, conform estimărilor.

Analiștii se așteaptă ca BCE să pună pauză majorărilor în august, după o nouă creștere la ședința de luna viitoare.

Euro a câștigat aproximativ 1% în fața dolarului, fiind cotat la 1,0944 unități la ora menționată.

Indicele bursier regional Stoxx Europe 600 a închis tranzacțiile cu un declin de 0,13%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
majorare dobanzi fed
bce
dobanzi bce
actiuni microsoft