Acțiunile europene, cel mai bun început de an din istorie

Acțiunile europene, cel mai bun început de an din istorie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 ian 2023
Acțiunile europene se îndreaptă spre cea mai bună evoluție consemnată vreodată în primele două săptămâni ale unui an, pe fondul semnelor de temperare a inflației. Totodată, datele arată că economia britanică a înregistrat o creștere neașteptată în noiembrie.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a crescut astăzi cu 0,5%. Sectorul sănătății și băncile au performanțe superioare, în timp ce producătorii auto scad, după ce Tesla a redus prețul unora dintre modelele sale pe piețe precum Germania, Franța și SUA.
VIDEO Microsoft plănuiește o investiție de până la 10 miliarde de dolari în OpenAI, creatorul robotului de inteligență artificială ChatGPT, care a făcut senzație pe internet. Musk, printre fondatori CITEȘTE ȘI VIDEO Microsoft plănuiește o investiție de până la 10 miliarde de dolari în OpenAI, creatorul robotului de inteligență artificială ChatGPT, care a făcut senzație pe internet. Musk, printre fondatori

Indicele britanic FTSE 100 crește cu 0,6%, apropiindu-se de un nivel record, în condițiile în care datele au arătat că economia britanică ar putea evita deocamdată intrarea în recesiune, deoarece consumatorii au continuat să cheltuiască în ciuda creșterii costului vieții.

Acțiunile europene au câștigat, în total, aproximativ 6% de la începutul lui 2023, deoarece investitorii au pariat că presiunile asupra prețurilor vor continua să se reducă mai repede decât indicau estimările anterioare, atât în Europa, cât și în SUA, permițând Rezervei Federale a SUA să încetinească și mai mult ritmul de majorare a ratelor de dobândă. Regiunea a depășit puternic performanța pieței americane de la sfârșitul lunii septembrie, datorită redeschiderii economiei chineze și evaluării acțiunilor. 
 
Piețele de acțiuni se află acum "la o răscruce de drumuri", după ce datele au fost în linie cu estimările economiștilor, după o serie de dezamăgiri, afirmă Marija Veitmane de la State Street Global Markets, potrivit Bloomberg.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
actiuni europene
burse europene