BioNTech cumpără InstaDeep cu aproape 700 milioane dolari. Cea mai mare tranzacție semnată vreodată de BioNTech

BioNTech cumpără InstaDeep cu aproape 700 milioane dolari. Cea mai mare tranzacție semnată vreodată de BioNTech
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 ian 2023
BioNTech cumpără compania britanică de tehnologie InstaDeep într-o tranzacție de 562 de milioane de lire sterline (684 de milioane de dolari), ceea ce ar urma să crească capacitatea companiei germane de a utiliza inteligența artificială și învățarea automată (machine learning) în activitatea sa.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
 
Tranzacția este cea mai mare făcută vreodată de BioNTech. Acesta include o plată inițială de 362 de milioane de lire sterline în numerar și acțiuni, plus plăți potențiale suplimentare, în valoare de aproximativ 200 de milioane de lire sterline, în cazul în care vor fi atinse anumite ținte în viitor, a declarat compania.
GRAFIC Țițeiul rusesc Ural se tranzacționează la jumătatea cotațiilor Brent CITEȘTE ȘI GRAFIC Țițeiul rusesc Ural se tranzacționează la jumătatea cotațiilor Brent

În prezent, BioNTech își trasează strategia după ce a colaborat cu Pfizer pentru a dezvolta cel mai bine vândut vaccin pentru Covid-19 din lume. Compania lucrează la dezvoltarea unor vaccinuri care să trateze diferite tipuri de cancer, cu ajutorul ARN mesager, utilizat și la vaccinurile anti-Covid.

Tranzacția ar ajuta BioNTech să utilizeze inteligența artificială în mai multe domenii, inclusiv în producție. De asemenea, compania a acceptat săptămâna trecută să colaboreze cu guvernul britanic pentru a trata 10.000 de pacienți bolnavi de cancer cu un vaccin experimental până în 2030.
viewscnt
Afla mai multe despre
biontech
instadeep