Acțiunile europene cresc în așteptarea deciziei BCE. Noi măsuri de relaxare monetară pot fi anunțate astăzi

Acțiunile europene cresc în așteptarea deciziei BCE. Noi măsuri de relaxare monetară pot fi anunțate astăzi
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 iul 2019

Acțiunile europene cresc înainte de decizia de politică monetară a Băncii Centrale Europene (BCE), în condițiile în care o parte dintre investitori cred că o reducere de dobândă va fi anunțată astăzi, iar alții anticipează că președintele Mario Draghi va semnala că noi măsuri de relaxare monetară urmează să fie adoptate în următoarele luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx 600 este în urcare cu 0,25%. Bursa de la Londra crește cu 0,2%, cea de la Paris, cu 0,5%, iar cea de la Frankfurt înregistrează un avans nesemnificativ, de sub 0,1%.

"BCE nu își poate permite să dezamăgească. Anticipăm că Draghi va surprinde piețele și va livra o tăiere e dobândă de 20 de puncte de bază", spun analiștii Commerzbank, citați de Bloomberg.

Șeful UBS: O nouă rundă de relaxare monetară riscă să creeze o bulă a activelor. \ CITEȘTE ȘI Șeful UBS: O nouă rundă de relaxare monetară riscă să creeze o bulă a activelor. "Aș fi foarte, foarte atent..."

Totuși, potrivit unui sondaj realizat luna trecută de Bloomberg, BCE va semnala după ședința de astăzi că este gata să taie dobânzile, aflate deja la minime istorice, o reducere a retei de dobândă la facilitatea de depozit urmând să fie adoptată în luna septembrie. Astfel, potrivit sondajului Bloomberg, BCE va reduce, în septembrie, cu 10 puncte de bază dobânda la facilitatea de depozit, la nivelul de - 0,5%. 

Totodată, potrivit surselor Der Spiegel, BCE intenționează să reia achizițiile de obligațiuni guvernamentale până în luna noiembrie, în ideea de a susține economia fragilă a zonei euro.

Detalii despre o eventuală relasare a programului de achiziții ar putea fi oferite astăzi.

Dobânzile la titlurile germane de stat pe 30 de ani au coborât astăzi la un nou minim istoric, în așteptarea deciziei BCE.

Recent, președintele BCE Mario Draghi a afirmat că noi măsuri de stimulare ar putea fi necesare dacă perspectivele economice nu se vor îmbunătăți. Potrivit lui Draghi, incertitudinile prelungite, influențate de tensiunile comerciale, au condus la materializarea riscurilor de încetinire a economiei și inflației.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
mario draghi
dobanzi
dobanzi zona euro
decizie bce
relaxare cantitativa
politica monetara