Acțiunile producătorilor americani de cărbune cresc puternic după anunțul UE privind interzicerea importurilor din Rusia

Acțiunile producătorilor americani de cărbune cresc puternic după anunțul UE privind interzicerea importurilor din Rusia
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 apr 2022

Acțiunile producătorilor americani de cărbune cresc puternic pe bursa de la New York marți, după ce Uniunea Europeană a anunțat interzicerea importurilor din Rusia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum afectează tensiunile internaționale piața de capital românească, cum pot fi atrași mai mulți investitori de retail pe piața de capital, cum se vede în 2022 apetitul emitenților față de bursă și multe alte teme vor fi explicate la Videoconferința Profit Piața de Capital.forum - Bursa în apropierea războiului, programată pentru 13 aprilie.

Videoconferința, organizată cu sprijinul Agista, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, CreditAmanet, Depozitarul Central și Nordis Group, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV - DETALII AICI

Comisia Europeană a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv interzicerea importurilor de cărbune, lemn, ciment și alte produse, în valoare totală de aproximativ 9,5 miliarde de euro pe an. Sunt vizate importuri de cărbune rusesc cu o valoare anuală de 4 miliarde de euro.

În jurul orei 17:40 (ora României), acțiunile Peabody, cel mai mare producător de cărbune din SUA, se apreciau cu 8,9%. Titlurile Arch Resources avansau cu 3,7%, iar cele ale Consol Energy cu 5,9%.

Fermierii europeni se îndreaptă spre nutrețul modificat genetic pentru a înlocui porumbul din Ucraina CITEȘTE ȘI Fermierii europeni se îndreaptă spre nutrețul modificat genetic pentru a înlocui porumbul din Ucraina

Rusia a furnizat aproximativ 18% din exporturile globale de cărbune în 2020, Europa fiind cel mai mare cumpărător. Perspectiva restricțiilor asupra cărbunelui rusesc a bulversat deja piețele internaționale de energie, împingând prețurile la niveluri record, deși avansul s-a mai temperat în ultimele săptămâni, scrie Bloomberg.

Prețurile cărbunelui american au crescut și ele, depășind, săptămâna trecută, 100 de dolari pe tonă pentru prima dată în ultimii 13 ani.

Cu toate acestea, s-ar putea să fie greu pentru furnizorii americani să profite de creșterea prețurilor internaționale, spune Ernie Thrasher, directorul general al Xcoal Energy & Resources, cel mai mare exportator american. Minerii și-au vândut deja cea mai mare parte a producției în cadrul unor contracte pe termen lung și au puține tone de rezervă pentru a le livra în Europa. Creșterea producției va fi dificilă, deoarece perspectivele pe termen lung pentru combustibilul fosil sunt sumbre, iar producătorii au avut puține stimulente pentru a investi în noi capacități.

Aceste probleme au fost exacerbate de lipsa forței de muncă, iar  blocajele din lanțul de aprovizionare îngreunează livrarea de tone suplimentare către terminalele de export, a adăugat Thrasher.

"Nu văd nicio capacitate a industriei de a-și extinde producția. Este ca și cum te-ai uita la un desert dulce la care pur și simplu nu poți ajunge".

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni producatori carbune
interzicere importuri carbune rusia
sanctiuni ue
bursa sua