Acțiunile Tesla se prăbușesc cu 14% după rezultate financiare dezamăgitoare în T2 și o nouă demisie la vârf

Acțiunile Tesla se prăbușesc cu 14% după rezultate financiare dezamăgitoare în T2 și o nouă demisie la vârf
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 iul 2019

Acțiunile Tesla se depreciază cu circa 14%  pe bursa de la New York în debutul tranzacțiilor de joi, după ce producătorul american de mașini electrice a raportat o pierdere trimestrială mai mare decât estimau analiștii, iar directorul tehnic al companiei a renunțat la post în favoarea unui rol de consilier.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Jeffrey Brian Straubel, cofondator Tesla și numărul 2 în companie după directorul general Elon Musk, și-a anunțat tranziția către un rol de consilier, după mai mult de 15 ani petrecuți în funcția de director tehnic.

Acțiunile Tesla, care se depreciau deja după publicarea rezultatelor financiare miercuri seara, și-au adâncit corecția până la 11% în tranzacțiile after-hours.

Tesla a redus numărul variantelor Model X și Model S și a ajustat prețurile, pentru a susține vânzările CITEȘTE ȘI Tesla a redus numărul variantelor Model X și Model S și a ajustat prețurile, pentru a susține vânzările

Titlurile companiei au deschis sesiunea bursieră de astăzi cu un declin de 13%. După prima oră de tranzacționare, acțiunile consemnau o depreciere de 13,8%, până la prețul de 228,31 dolari/unitate.

Tesla a raportat o pierdere de 408 milioane de dolari în trimestrul al doilea, mai mică comparativ cu rezultatul negativ de 718 milioane de dolari din aceași perioadă a anului trecut, însă peste estimările analiștilor.

Vânzările au crescut de la 4 miliarde de dolari la 6,3 miliarde de dolari, pe fondul livrărilor unui număr record de 92.500 de mașini. Analiștii preconizau vânzări de cel puțin 6,5 miliarde de dolari.

Rezultatele financiare dezamăgitoare “pun la îndoială calea spre profitabilitate a Tesla”, potrivit analistului Ryan Brinkman de la JPMorgan, citat de Bloomberg. Brinkman notează că Tesla se va axa pe vânzările Model 3 pentru creșterea veniturilor, însă avertizează că mașina ar putea fi “neprofitabilă structural”.

“Livrările record din trimestrul al doilea soldate cu o pierdere mai mare decât cea estimată reprezintă un exemplu clar că Tesla va întâmpina greutăți să recreeze succesul din SUA pe piețele externe, unde producătorii autohtoni, bine poziționați și finanțați, se bucură de avantajul terenului de acasă”, a comentat și analistul Bloomberg Intelligence, Kevin Tynan.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
actiuni
rezultate financiare
pierdere
jeffrey brian straubel
director tehnic
demisie