Tesla vrea să crească producția ca urmare a livrărilor record din ultimele trei luni

Tesla vrea să crească producția ca urmare a livrărilor record din ultimele trei luni
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 iul 2019

Tesla se pregătește să crească producția de vehicule, după ce trimestrul 2 din acest an a adus livrări record pentru companie. Informațiile au fost preluate de Automotive News dintr-un email intern transmis angajaților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla face pregătiri pentru a crește producția la uzina din Fremont, California, după cum susține președintele companiei, Jerome Guillen, într-un mesaj trimis pe email angajaților companiei. „Deși nu pot fi prea specific în acest email, știu că veți fi încântați în lgeătură cu dezvoltările viitoare.” Reprezentanții companiei nu au răspuns solicitărilor presei pentru a lămuri sensul acestui mesaj.

Mesajul lui Guillen mai face referire la „noi recorduri de producție și eficiență”, dar și la calitate, care „a atins noi recorduri”.

Tesla a livrat 95.200 de autovehicule electrice la nivel global, în trimestrul al doilea, depășind cu aproape 5.000 de vehicule volumul înregistrat în cel mai bun trimestru anterior, ultimul din 2018. Estimările pentru întreg anul sunt de 360.000 - 400.000 de vehicule.

Porsche a încheiat prima jumătate a anului cu creștere, dar pe piața din Europa are în continuare pierderi CITEȘTE ȘI Porsche a încheiat prima jumătate a anului cu creștere, dar pe piața din Europa are în continuare pierderi

Compania americană are o singură uzină de asamblare a autovehiculelor și produce bateriile electrice în Reno, Nevada, unde se află celebra „Gigafactory”. Tesla pregătește însă deschiderea unei noi uzine în China, care ar putea să producă încă din trimestrul al patrulea al anului, astfel că producția totală ar putea atinge 500.000 de vehicule. Șeful Tesla face referire, de altfel, la această uzină, precizând că presajul, vopsitoria și liniile de asamblare sunt în grafic pentru a putea fi instalate.

Deși rezultatele de anul trecut au fost promițătoare, acțiunile Tesla au scăzut în 2019 cu 31%, micșorând valoarea de piață a companiei la 41 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
productie tesla
vanzari tesla