Acțiunile Volkswagen s-au apreciat cel mai mult din 2008. Germanii vor să devanseze Tesla pe piața mașinilor electrice

Acțiunile Volkswagen s-au apreciat cel mai mult din 2008. Germanii vor să devanseze Tesla pe piața mașinilor electrice
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 mar 2021

Acțiunile Volkswagen s-au apreciat cu aproape o treime în tranzacțiile de marți, cel mai mult începând cu anul 2008, după ce constructorul auto german și-a detaliat strategia privind devansarea Tesla în topul producătorilor de mașini electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile companiei s-au apreciat cu până la 29% pe bursa de la Frankfurt, în contextul în care Volkswagen a anunțat că va implementa tehnologii-cheie standard la nivelul grupului și va genera efecte în lanț la scară largă dificil de replicat de către Tesla și alți rivali, scrie Bloomberg.

Avansul s-a temperat în a doua parte a zilei, iar în jurul orei 18:20 (ora României) titlurile companiei se apreciau cu 12% față de referință.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Grupul german vrea să devină lider pe piața globală de vehicule electrice până în 2025 cel târziu, dar ar putea devansa Tesla chiar din acest an, în condițiile în care și-a propus să livreze 1 milion de mașini electrice până la finele lunii decembrie.

Ieri, Volkswagen a anunțat că va construi șase fabrici de baterii doar în Europa

Țintele ambițioase par să fi atras atenția micilor investitori din SUA prezenți pe Reddit și alte forumuri de social media.

Creșterea puternică a prețurilor acțiunilor amintește de avansul de două zile înregistrat în 2008, când producătorul auto german a devenit, pentru scurt timp, cea mai mare companie din lume în funcție de capitalizare, în urma unui short squeeze istoric.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Principalii trei acționari ai Volkswagen - familia Porsche-Piech, Landul Saxonia Inferioară și Qatar – dețin în prezent 90% din acțiunile ordinare ale companiei. Titlurile preferențiale, cu un free float și volume de tranzacționare mai ridicate, s-au apreciat cu până la 9,3% în prima parte a sesiunii bursiere astăzi.

Diferența dintre avansul prețului acțiunilor ordinare și câștigul consemnat pe acțiunile preferențiale este determinată, parțial, de achizițiile investitorilor retail din SUA prin intermediul certificatelor americane de depozit (ADR) și de pozițiile short semnificative deschise de fondurile speculative, potrivit lui Ken Menager, analist la Avalon Capital.

ADR-urile au ca suport acțiunile ordinare listate pe bursa de la Frankfurt.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni volkswagen
short squeeze volkswagen
masini electrice
tesla
strategie vehicule electrice
crestere actiuni