Airbus se așteaptă la creșterea vânzărilor de avioane private în pofida războiului din Ucraina și carantinei din China

Airbus se așteaptă la creșterea vânzărilor de avioane private în pofida războiului din Ucraina și carantinei din China
scris 23 mai 2022

Divizia de avioane private a constructorului european Airbus SE este mai optimistă cu privire la perspectivele pentru acest an, chiar dacă războiul din Ucraina și carantina introdusă în China afectează vânzările, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În perioada pandemiei de Covid-19, constructorul european de avioane a avut câțiva ani cu comenzi reduse pentru noul său avion de business, deoarece aproape toate călătoriile în interes de afaceri au fost eliminate. Varianta corporate a avionului Airbus A220 a fost lansată în 2020 și în 2021 nu a promit nicio singură comandă, după cele șase angajamente în anul anterior, scrie Agerpres.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

Însă acum comenzile și-au revenit și de la începutul anului și până în prezent Airbus a primit comenzi pentru cinci avioane private, dintre care patru sunt pentru modelul ACJ220, și există noi oportunități de afaceri în Orientul Mijlociu și SUA, a declarat președintele diviziei Airbus Corporate Jets, Benoit Defforge.

"Ne-am confruntat cu o perioadă dificilă în ultimele 12-18 luni" a spus Benoit Defforge într-un interviu acordat înaintea conferinței EBACE, care va avea loc în perioada 23-25 mai la Geneva. "Ne așteptăm ca Orientul Mijociu să fie o reală oportunitate în următorii ani", a adăugat Defforge.

În prezent sunt peste 60 de avioane private produse de Airbus Corporate Jets care zboară în Orientul Mijlociu, fiecare cu o vechime medie de peste 10 ani, ceea ce înseamnă că există o oportunitate pentru producătorul european să reînnoiască flota. Chiar dacă piața din SUA este una mai dificilă de pătruns, Benoit Defforge estimează că relansarea acestei piețe creează loc suficient pentru creștere. În schimb, China devine o piață mai dificilă din cauza dificultăților de a accesa piața, în condițiile în care Beijingul a reintrodus restricții pentru a ține sub control pandemia. În plus, Airbus Corporate Jets a fost nevoit să își înceteze eforturile de vânzări în Rusia, pentru a respecta sancțiunile internaționale, chiar dacă între 10 și 15% din flota companiei este în această țară.

Defforge a mai spus că modelul de avion A220 corporate jet va intra în serviciu la începutul anului următor și este așteptat să dea un nou impuls vânzărilor. Pe termen lung, compania Airbus Corporate Jets se așteaptă să vândă între cinci și zece avioane ACJ220 în fiecare an. Acest model de avion privat este bazat pe avionul de linie Airbus A220-100 și va putea zbura pe o distanță de până la 10.500 de kilometri, suficientă pentru a face legătura între Londra și Los Angeles.

Grupul Airbus este lider global în aeronautică, spațiu și servicii conexe. Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri și mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport și pentru alte misiuni. Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România și Premium Aerotec în Brașov și Airbus Defense and Space în București.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
avioane
china