Autoritățile americane revocă autorizația vaccinului anti-Covid de la Johnson & Johnson

Autoritățile americane revocă autorizația vaccinului anti-Covid de la Johnson & Johnson
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2023

Autoritățile de reglementare din SUA au revocat autorizația de urgență pentru vaccinul Covid-19 de la Johnson & Johnson, după ce chiar unitatea Janssen a companiei a solicitat retragerea acesteia, întrucât, ca urmare a cererii scăzute, compania nu intenționează să continue producția cu variante actualizate ale vaccinului, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Janssen a informat Food and Drug Administration (FDA) că vaccinurile cumpărate de guvern au expirat și că nu există cerere pentru acest produs în SUA, a precizat autoritatea de reglementare într-un comunicat.

ULTIMA ORĂ Hidroelectrica se uită spre fondurile de pensii pentru a aduna la IPO 2 miliarde euro sau chiar mai mult. Randament de 10% până la 12% CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Hidroelectrica se uită spre fondurile de pensii pentru a aduna la IPO 2 miliarde euro sau chiar mai mult. Randament de 10% până la 12%

"FDA a stabilit că este oportună revocarea acestei autorizații pentru a proteja sănătatea și siguranța publică", potrivit comunicatului. Compania "nu intenționează să actualizeze compoziția tulpinii acestui vaccin pentru a aborda variantele emergente", explică FDA .

Decizia nu ar urma să afecteze în vreun fel persoanele care au făcut vaccinul Janssen ca parte a schemei de vaccinare anti-Covid, potrivit lui Joshua Sharfstein, decan pentru practicile de sănătate publică la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. "Din moment ce motivul retragerii nu are legătură cu eficacitatea vaccinului, nu m-aș aștepta să se schimbe ceva în ceea ce privește protecția cuiva" care a fost vaccinat, a spus el.

Vaccinul cu doză unică al J&J s-a confruntat cu probleme încă la început, în urma unor deficiențe de fabricație, iar cazurile semnalând o tulburare rară și potențial mortală de coagulare a sângelui la pacienții vaccinați au încetinit lansarea sa, la începutul anului 2021. De atunci, cererea a rămas scăzută în comparație cu vaccinurile mai populare de la Moderna și Pfizer/ BioNTech, scrie News.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
johnson & johnson
vaccin