Avertisment Interpol: Rețele de criminalitate organizată țintesc guvernele cu oferte false de vaccinuri anti-Covid

Avertisment Interpol: Rețele de criminalitate organizată țintesc guvernele cu oferte false de vaccinuri anti-Covid
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 aug 2021

Grupări de criminalitate organizată încearcă să fraudeze guvernele din întreaga lume cu oferte false de vânzare pentru vaccinuri împotriva Covid-19, avertizează Interpolul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Agenția internațională de poliție, cu sediul în Franța, a emis o alertă globală, după ce au fost identificate aproximativ 60 de tentative de fraudare în 40 de țări, scrie Bloomberg .

Grupările infracționale țintesc oficiali din ministerele sănătății și spitale, trimițându-le oferte pentru vaccinuri anti-Covid aprobate pentru distribuire la nivel național.

Livrările de grâu se diminuează, prețul pâinii ar putea crește. Avertismentul - transmis și de ministrul Agriculturii la Ora de Profit.ro CITEȘTE ȘI Livrările de grâu se diminuează, prețul pâinii ar putea crește. Avertismentul - transmis și de ministrul Agriculturii la Ora de Profit.ro

“Pretinzând, de regulă, că reprezintă un producător de vaccinuri sau o agenție guvernamentală care facilitează distribuirea vaccinurilor, escrocii vizează atât conturile de e-mail profesionale, cât și personale ale potențialilor cumpărători”, potrivit Interpol.

Noua alertă urmează unei serii de avertismente emise de Interpol în legătură cu amenințările de criminalitate în contextul pandemiei de Covid-19.

“Infractorii au exploatat fiecare etapă a pandemiei. De la crearea de site-uri web și conturi pe rețele de socializare care pretind că vând echipamente de protecție și consumabile medicale, până la fabricarea și distribuirea de vaccinuri false, precum și atacuri ransomware asupra infrastructurii critice”, notează agenția.

viewscnt
Afla mai multe despre
vaccin covid
interpol
alerta globala vaccinuri
oferte false vaccin
frauda