BCE extinde perioada în care recomandă băncilor dn zona euro să nu plătească dividende

BCE extinde perioada în care recomandă băncilor dn zona euro să nu plătească dividende
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 iul 2020

Banca Centrală Europeană (BCE) a extins cu trei luni, până în ianuarie, perioada în care recomandă băncilor din zona euro să nu plătească dividende și să nu răscumpere acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În plus, instituția le-a cerut creditorilor să fie "extrem de moderați în legătură cu orice remunerație variabilă".

În martie, BCE le-a transmis creditorilor din zona euro să omită plata dividendelor și răscumpărările de acțiuni cel puțin până în octombrie și să-și folosească profiturile pentru a sprijini economia afectată de pandemia de Covid-19.

Împrumuturile statului au ajuns deja la 90 de miliarde de lei anul acesta, după încă 18,2 miliarde de lei în iulie, sumă care include împrumutul extern de 3,3 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Împrumuturile statului au ajuns deja la 90 de miliarde de lei anul acesta, după încă 18,2 miliarde de lei în iulie, sumă care include împrumutul extern de 3,3 miliarde de dolari

BCE a cerut băncilor din zona euro să amâne în mod voluntar plata dividendelor, însă a precizat că, în cazul în care creditorii nu vor respecta recomandările, ar putea fi adoptate măsuri cu caracter obligatoriu, notează Bloomberg.

Amânarea recompensărrii acționarilor ar urma să rețină zeci de miliarde de euro în sistemul bancar.

Și BNR a recomandat băncilor, în aprilie, să amâne plata dividendelor.

Săptămâna trecută. Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM), condus de guvernatorul BNR Mugur Isărescu, a recomandat băncii centrale și Autorității pentru Supraveghere Financiară (ASF), responsabilă pentru companiile de asigurări și fonduri de investiții, să solicite instituțiilor financiare aflate în aria acestora de supraveghere ca, cel puțin până la 1 ianuarie 2021, să evite inclusiv distribuirea de dividende.

viewscnt
Afla mai multe despre
dividende
dividende banci
bce