Berlinul presează conglomeratul Siemens

Berlinul presează conglomeratul Siemens
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 nov 2023

Cancelarul german, Olaf Scholz, a intensificat presiunile asupra conglomeratului industrial Siemens să ajute la consolidarea finanțelor producătorului de turbine eoliene Siemens Energy, la care este cel mai mare acționar, ca parte a unui pachet de sprijin comun cu guvernul și băncile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Scholz a declarat că este încrezător că se poate ajunge la un acord, dacă diferitele părți sunt de acord să își asume o parte suficientă din povară.

"Mă aștept ca toate părțile implicate să își aducă acum contribuția. Și aș vrea să spun și acest lucru aici: sunt încrezător că vom găsi o soluție bună foarte curând, dacă toată lumea își îndeplinește acum responsabilitățile", a spus Scholz, citat de Bloomberg.

Germania va forța proprietarii de terenuri să accepte montarea instalațiilor de energie regenerabilă CITEȘTE ȘI Germania va forța proprietarii de terenuri să accepte montarea instalațiilor de energie regenerabilă

Siemens Energy, companie desprinsă din grupul Siemens în 2020, vrea să obțină garanții de stat pentru credite de până la 16 miliarde de euro pe o perioadă de doi ani, după ce ratingul său de credit a fost retrogradat în iulie.

Siemens, care deține aproximativ un sfert din Siemens Energy, a indicat că nu mai este dispusă să ajute compania de energie să facă față unei serii de pierderi la divizia sa de turbine eoliene Siemens-Gamesa.

Conglomeratul german se confruntă acum cu presiuni din partea guvernului pentru a oferi Siemens Energy garanții de împrumut, esențiale pentru preluarea de noi proiecte mari.

Oficiali din coaliția de guvernare a lui Scholz au discutat acordarea unui pachet de garanții de stat, însoțite de garanții de la Siemens, precum și de la unele bănci, potrivit unor surse la curent cu situația.

Siemens Energy încearcă să treacă peste ceea ce s-a transformat într-unul dintre cele mai mari dezastre industriale din Germania. În august, compania a declarat că problemele tot mai mari legate de turbinele care funcționează defectuos și contractele neprofitabile vor duce la o pierdere netă de 4,5 miliarde de euro în acest an.

Acțiunile Siemens Energy s-au prăbușit cu 40% la finele lunii trecute, după ce a anunțat că divizia Gamesa a încetat să accepte noi contracte pentru anumite platforme onshore și că încearcă să obțină garanții de credite pentru a putea prelua proiecte mai mari, în special la divizia sa de gaze și energie.

Germania va forța proprietarii de terenuri să accepte montarea instalațiilor de energie regenerabilă CITEȘTE ȘI Germania va forța proprietarii de terenuri să accepte montarea instalațiilor de energie regenerabilă

La scurt timp, guvernul de la Berlin a transmis că este pregătit să sprijine Siemens Energy, pe care o consideră un activ strategic pentru tranziția Germaniei către energia regenerabilă.

Scholz a declarat, miercuri, că Siemens Energy are portofoliul de comenzi plin, ceea ce denotă perspective excelente de creștere pentru companie. Discuțiile privind un "pachet de securitate necesar" sunt "foarte constructive și foarte orientate spre obiective", a precizat cancelarul german.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens energy
siemens gamesa renewable energy
prabusire actiuni
garantii de stat siemens