Bitcoin urcă la cel mai ridicat nivel din ultimele 13 luni

Bitcoin urcă la cel mai ridicat nivel din ultimele 13 luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 iul 2023

Cotațiile bitcoin au urcat, joi, la cel mai ridicat nivel din ultimele 13 luni, după ce mai mulți giganți din sectorul financiar au cerut aprobarea autorităților americane pentru lansarea de fonduri ETF cu tranzacții la vedere pe acest simbol, alimentând optimismul că activele digitale vor deveni mai atractive pentru investori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bitcoin s-a apreciat cu până la 3,4%, la un maxim intraday de 31.504 dolari, cel mai ridicat preț din 8 iunie 2022, potrivit Bloomberg.

Cotațiile au trecut ulterior pe scădere, în contextul unui sentiment de aversiune la risc pe piețele globale de acțiuni, alimentat de așteptările privind noi majorări ale ratelor dobânzilor de către băncile centrale.

GRAFIC Marea Britanie se împrumută la cele mai ridicate costuri din ultimii 16 ani CITEȘTE ȘI GRAFIC Marea Britanie se împrumută la cele mai ridicate costuri din ultimii 16 ani

În jurul orei 17:40 (ora României), bitcoin se tranzacționa la 30.083 dolari, în scădere cu 0,9% față de referința de miercuri.

De la începutul anului, bitcoin s-a apreciat cu 85%. În ultimele săptămâni, avansul a fost stimulat de speculațiile reînnoite privind o eventuală aprobare a unui fond tranzacționat la bursă (ETF) pe criptomonede de către autoritățile din SUA.

BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, a depus, la începutul săptămânii, documentația revizuită prin care cere aprobarea pentru lansarea în SUA a unui ETF cu tranzacții la vedere (spot) pe Bitcoin, după ce SEC (comisia americană pentru valori mobiliare și burse) și-ar fi exprimat îngrijorarea cu privire la cererea inițială.

Alte companii mari, printre care Fidelity Investments, au cerut, de asemenea, permisiunea de a lansa ETF-uri cripto în ultima lună.

Un ETF spot pe Bitcoin este văzut de mult timp ca un Graal în industria criptoactivelor, lansarea unui astfel de fond în SUA fiind așteptată să atragă o gamă mai largă de investitori. Până acum, însă, SEC a respins toate cererile pentru ETF-uri care să investească direct în criptoactive .

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
cotatii bitcoin
etf spot pe bitcoin
tranzactii la vedere pe bitcoin
sec
comisia valori mobiliare sua