Bloomberg: Criza energetică din Europa se va agrava odată cu venirea iernii

Bloomberg: Criza energetică din Europa se va agrava odată cu venirea iernii
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2021

Prețurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii și această criză se va agrava pe măsură ce temperaturile vor începe să scadă, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

Luna trecută creșterea prețurilor la electricitate a forțat unele companii britanice să își reducă producția și să solicite ajutorul statului, un exemplu la ceea ce ar putea să se întâmple în întreaga Europă tocmai în momentul în care apare o nouă variantă de coronavirus. Pentru guvernele din regiune aceasta ar putea însemna tensiuni cu țările vecine care vor încerca să își asigure aprovizionarea proprie, iar pentru gospodării ar putea însemna o situație în care li se cere să consume mai puțină energie și chiar să se pregătească pentru întreruperi în aprovizionare.

Simona Halep nu mai participă la turneul demonstrativ din Africa de Sud: Am anulat pentru că mi-e teamă CITEȘTE ȘI Simona Halep nu mai participă la turneul demonstrativ din Africa de Sud: Am anulat pentru că mi-e teamă

Problema este că nu se întrevede nicio soluție dinspre partea de ofertă, având în vedere că exportatorii precum Rusia livrează doar ceea ce dispun în prezent, iar Qatarul spune că produce la capacitate maximă. În acest condiții, industria energetică este nevoită să se bazeze pe "distrugerea cererii", susține Fabian Roenningen, analist la Rysted Energy.

"Am văzut deja acest lucru în ultimele luni și, în multe industrii, cel mai probabil va continua și se va agrava. În condițiile actuale de pe piață pentru mulți jucători nu este profitabil să opereze", apreciază Roenningen.

viewscnt
Afla mai multe despre
criza energetica
scumpire energie gaze
penurie energie gaze
intrerupere alimentare energie gaze