Cel mai mare berar al lumii vrea să atragă 9,8 miliarde de dolari din listarea la Hong Kong a operațiunilor din Asia-Pacific, cel mai mare IPO din acest an

Cel mai mare berar al lumii vrea să atragă 9,8 miliarde de dolari din listarea la Hong Kong a operațiunilor din Asia-Pacific, cel mai mare IPO din acest an
scris 2 iul 2019

Cel mai mare berar al lumii, compania Anheuser-Busch InBev (AB InBev), vrea să atragă până la 9,8 miliarde de dolari din listarea la Hong Kong a operațiunilor sale din regiunea Asia-Pacific, aceasta fiind cea mai mare ofertă publică inițială din acest an.

Budweiser Brewing Company APAC, divizia ce urmează a fi listată, reunește peste 50 de branduri de bere. Oferta publică, lansată astăzi, include 1,6 miliarde de acțiuni, prețul acestora urmând să fie cuprins în intervalul 40-47 de dolari din Hong Kong (5,13 - 6,02 dolari).

Chiar dacă acțiunile ar fi vândute la cel mai mic preț specificat în prospect (situație în care compania ar atrage 8,3 miliarde de dolari), IPO-ul ar fi cel mai mare din 2019, depășind listarea Uber la New York.

Omul de afaceri bulgar Spass Roussev pregătește o ofertă angajantă pentru Telekom România CITEȘTE ȘI Omul de afaceri bulgar Spass Roussev pregătește o ofertă angajantă pentru Telekom România

Budweiser Brewing ar urma fie evaluată la aproape 64 de miliarde de dolari. Potrivit oficialilor companiei, citați de Bloomberg, listarea va ajuta Ab InBev să își reducă datoriile și va permite realizarea unor noi achiziții.

AB InBev, cu sediul la Leuven, în Belgia, este cel mai mare producător de bere, controlând aproximativ o treime din piața mondială a berii. 

Gigantul, care are în portofoliu mărci precum Beck's sau Stella Artois, și-a consolidat poziția prin intermediul achizițiilor, acumulând datorii nete de circa 110 miliarde de dolari. În 2016, grupul belgian a cumpărat, într-o tranzacție gigant, compania SABMiller, al doilea jucător de pe piața berii la acel moment, pentru care a plătit peste 100 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
ab inbev
listare ab inbev
producator bere
cel mai mare berar
beck's
stella artois
cea mai mare listare
cel mai mare ipo