Cele mai slabe perspective din ultimul an pentru economia germană

Cele mai slabe perspective din ultimul an pentru economia germană
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 iun 2023
Perspectivele mediului de afaceri din Germania s-au deteriorat, ajungând la cel mai scăzut nivel din acest an, ceea ce demonstrează că cea mai mare economie a Europei  luptă să se redreseze după recenta recesiune. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Un indicator al așteptărilor realizat de institutul Ifo din Munchen a scăzut la 83,6 puncte în iunie, de la 88,3 puncte în luna precedentă. Indicatorul a fost mult sub cel anticipat de toți economiștii dintr-un sondaj Bloomberg. Indicatorul condițiilor actuale a scăzut de asemenea.
Italia intenționează să ia măsuri drastice împotriva utilizării trotinetelor electrice CITEȘTE ȘI Italia intenționează să ia măsuri drastice împotriva utilizării trotinetelor electrice Ministerul german al Economiei a declarat luna aceasta că PIB-ul  țării nu a înregistrat încă o "redresare notabilă", după o cădere care a antrenat și restul regiunii în recesiune. Bundesbank preconizează o contracție de 0,3% pentru acest an.

Economia germană s-a contractat ușor în primul trimestru al anului 2023 comparativ cu precedentele trei luni, intrând astfel în recesiune. Inflația a continuat să fie o povară pentru economia germană la începutul anului, a precizat biroul de statistică. Acest lucru s-a reflectat în consumul gospodăriilor, care a scăzut cu 1,2% față de trimestrul anterior, după ajustările sezoniere, calendaristice și legate de prețuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
perspective
economie
germania
pib
recesiune
ifo