Chiar dacă și-ar atinge obiectivul de a umple 95% din depozitele de gaze, Germania ar avea rezerve pentru mai puțin de 3 luni în absența gazului rusesc

Chiar dacă și-ar atinge obiectivul de a umple 95% din depozitele de gaze, Germania ar avea rezerve pentru mai puțin de 3 luni în absența gazului rusesc
scris 17 aug 2022
Depozitele de gaze naturale ale Germaniei sunt umplute mai repede decât în mod normal, dar țara va avea în continuare dificultăți în a-și asigura necesarul pentru a trece peste iarnă.
 
Chiar dacă Germania și-ar atinge obiectivul de a avea rezervele pline în proporție de 95% până în noiembrie, acestea ar acoperi doar aproximativ 2 luni și jumătate necesarul pentru încălzire, industrie și energie electrică dacă Rusia întrerupe complet livrările, potrivit lui Klaus Mueller, președintele Agenției Federale de Rețea, autoritatea de reglementare în domeniul energiei, citat de Bloomberg. În prezent, stocurile sunt pline în proporție de 77%.
Inflație de două cifre în Marea Britanie, pentru prima dată în ultimele patru decenii. Scumpiri puternice la alimente CITEȘTE ȘI Inflație de două cifre în Marea Britanie, pentru prima dată în ultimele patru decenii. Scumpiri puternice la alimente

Germania, puternic dependentă de gazul rusesc, se grăbește să își umple stocurile pentru iarnă după ce Moscova a redus drastic fluxurile pe conducta cheie Nord Stream, exacerbând cea mai gravă criză energetică din ultimele decenii din Europa, care pare că va persista și anul viitor. Guvernul a îndemnat la reducerea consumului, a avertizat asupra raționalizării și, săptămâna aceasta, a aplicat o taxă pe utilizarea gazului. 

"Suntem un pic mai rapizi decât înainte în ceea ce privește umplerea depozitelor, dar nu este un semn că ne putem relaxa", a declarat Mueller într-un interviu acordat marți.
 
Având în vedere riscul unei toamne mai reci decât în mod normal și posibilitatea unor noi întreruperi ale aprovizionării, obiectivul impus de guvern ca depozitele de stocare să fie pline în proporție de 85% până în octombrie ar putea fi o provocare, a spus Mueller. Îndeplinirea obiectivului de 95% din noiembrie pare "greu de atins", deoarece unele capacități de stocare au nevoie de mai mult timp pentru a se umple, a spus el. 
 
"Nu vă pot promite că toate unitățile de depozitare din Germania vor fi pline în proporție de 95% în noiembrie, chiar și în condiții bune de cerere și ofertă. În cel mai bun scenariu, trei sferturi dintre ele vor îndeplini obiectivul", a afirmat Muller.
 
Per ansamblu, Uniunea Europeană și-a propus să reumple spațiul de stocare până la 80% din capacitate până la 1 noiembrie, pentru a oferi un tampon pentru lunile de iarnă , când cererea este maximă.
viewscnt
Afla mai multe despre
gaz
gaze
germnia
rusia