China - Efort agresiv de a elimina tehnologia din străinătate: Renunțați la computerele personale străine!

China - Efort agresiv de a elimina tehnologia din străinătate: Renunțați la computerele personale străine!
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2022

China a ordonat agențiilor guvernamentale centrale și firmelor de stat să înlocuiască PC-urile produse de firme din străinătate cu alternative chineze în decurs de doi ani, unul dintre cele mai agresive eforturi ale Beijingului de a elimina tehnologia din străinătate, informează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, angajaților agențiilor guvernamentale centrale li s-a cerut ca în weekend-ul prelungit de 1 Mai să schimbe PC-urile străine cu alternative chineze care rulează un sistem de operare dezvoltat intern. Ordinul venit de la Beijing ar putea însemna înlocuirea a cel puțin 50 de milioane de PC-uri numai la nivelului guvernului central, susțin sursele care au dorit să își păstreze anonimatul, scrie Agerpres.

Europenii se îndreaptă spre hainele ieftine CITEȘTE ȘI Europenii se îndreaptă spre hainele ieftine

Cel mai probabil decizia va afecta vânzările HP Inc. și Dell Technologies Inc., cele mai importante mărci de PC-uri din China, după campionul local Lenovo Group Ltd. Acțiunile Lenovo au crescut cu până la 5% la bursa de la Hong Kong, la fel ca și titlurile dezvoltatorului de software Kingsoft Corp și acțiunile altor companii chineze din domeniul echipamentelor IT.

Înlocuirea furnizorilor străini face parte dintr-un efort de durată al Beijingului de a reduce dependența Chinei de tehnologia americană, o vulnerabilitate care a ieșit la lumină după ce sancțiunile impuse unor companii precum Huawei Technologies Co. a afectat firmele și afacerile chineze.

Campania de înlocuire a calculatoarelor personale străine va fi extinsă și la nivelul autorităților locale, care vor trebui să respecte și ele intervalul de doi ani, susțin sursele. Anumite agenții, inclusiv mass media de stat și organismele din domeniul securității cibernetice, ar putea continua să cumpere echipamente avansate din străinătate pe baza unor permise speciale, dar și acest sistem ar putea fi limitat în viitor.

Beijingul încurajează de mult timp utilizarea produselor IT "Made in China" în cadrul agențiilor guvernamentale, interzicând în mod regulat anumite produse străine de la achizițiile publice. În replică, giganții IT americani precum Hewlett Packard Enterprise Co. și Microsoft au înființat firme mixte cu firme susținute de guvernul chinez, pentru a putea câștiga comenzi din partea companiilor de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
calculatoare