Compania aeriană Condor, subsidiară a Thomas Cook, a obținut un credit de 380 milioane euro de la Guvernul german

Compania aeriană Condor, subsidiară a Thomas Cook, a obținut un credit de 380 milioane euro de la Guvernul german
scris 25 sep 2019

Viitorul imediat al companiei aeriene Condor Flugdienst GmbH, o subsidiară a touroperatorului britanic Thomas Cook, este asigurat după ce Guvernul german a decis marți seara să îi acorde un credit punte în valoare de 380 milioane euro, informează Bloomberg.

Cu toate acestea, înainte ca banii să fie transferați către Condor, Comisia Europeană trebuie să aprobe acest împrumut, scrie Agerpres.

Sectorul manufacturier din Germania, cea mai slabă evoluție din ultimul deceniu. Cea mai mare economie europeană și cel mai mare partener comercial al României se îndreaptă spre recesiune. \ CITEȘTE ȘI Sectorul manufacturier din Germania, cea mai slabă evoluție din ultimul deceniu. Cea mai mare economie europeană și cel mai mare partener comercial al României se îndreaptă spre recesiune. "Cifrele sunt pur și simplu groaznice."

Operatorul britanic Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, a anunțat luni intrarea în faliment.

Compania aeriană Condor operează 59 din cele peste 100 de avioane ale grupului Thomas Cook.

Creditul punte va proteja cea mai mare parte a celor 5.000 de locuri de muncă de la Condor, a declarat ministrul german al Economiei, Peter Altmaier. 

Guvernul landului german Hessa, unde își are sediul social Condor, a informat că vor prelua 50% din riscurile creditului punte prin furnizarea unei garanții de stat în valoare de 190 milioane euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
thomas cook
condor