Coronavirus: Un producător de mănuși a devenit a doua mare companie din Malaysia în funcție de capitalizare

Coronavirus: Un producător de mănuși a devenit a doua mare companie din Malaysia în funcție de capitalizare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 iul 2020

Producătorul malaysian de mănuși din latex Top Glove, printre cei mai mari jucători din industria globală de profil, a urcat pe locul secund în clasamentul celor mai valoroase companii listate la bursa din Malaysia, pe fondul cererii ridicate de echipamente de protecție personală în contextul pandemiei de Covid-19.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Capitalizarea Top Glove, companie aflată la coada indicelui FTSE Bursa Malaysia KLCI la începutul anului, a atins 70,4 miliarde ringgit (16,5 miliarde dolari) la închiderea tranzacțiilor joi, depășind valoarea de piață a Public Bank (69,5 miliarde ringgit), a treia mare bancă malaysiană în funcție de active, scrie Bloomberg.

Indicele FTSE Bursa Malaysia KLCI urmărește evoluția celor mai mari 30 de companii listate la bursă.

Scandalul Wirecard: Fostul CEO, arestat din nou, fiind acuzat de orchestrarea unei fraude elaborate CITEȘTE ȘI Scandalul Wirecard: Fostul CEO, arestat din nou, fiind acuzat de orchestrarea unei fraude elaborate

Primul loc este ocupat de Malayan Banking, cel mai mare creditor din statul asiatic după valoarea activelor, cu o capitalizare de 88,6 miliarde ringgit (20,8 miliarde dolari).

Acțiunile Top Glove s-au apreciat cu 456% de la începutul anului, în timp ce titlurile Public Bank și Malayan Banking au consemnat un declin de 7,8% și, respectiv 8,8%.

Companiile din sectorul echipamentelor de protecție au supraperformat pieței în acest an, cererea extrem de ridicată în contextul pandemiei atrăgând un număr mare de investitori.

Potrivit analiștilor, tendința va continua cel puțin până la finele anului.

Top Glove, cu 45 de fabrici în Malaysia, China și Taiwan și 19.000 de angajați, a intrat recent în atenția presei internaționale, compania fiind acuzată că nu oferă condiții decente de trai și salarii adecvate angajaților străini. Top Glove a negat acuzațiile.

La jumătatea lunii, compania a anunțat că autoritățile vamale din SUA au blocat intrarea unui transport de mănuși de unică folosință.

“Există posibilitatea ca acest lucru să fie legat de probleme privind forța de muncă străină, probleme care au fost deja rezolvate”, a transmis compania malaysiană la acel moment.

viewscnt
Afla mai multe despre
top glove
manusi latex
capitalizare
malaysia
acuzatii top glove
muncitori straini
pandemie
echipamente protectie covid 19