eBay vinde divizia de anunțuri norvegienilor de la Adevinta, într-o tranzacție de 9,2 miliarde dolari

eBay vinde divizia de anunțuri norvegienilor de la Adevinta, într-o tranzacție de 9,2 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 iul 2020

eBay a ajuns, marți, la un acord privind vânzarea diviziei sale de anunțuri către rivalul norvegian Adevinta, într-o tranzacție cu numerar și acțiuni evaluată la 9,2 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania norvegiană devine astfel cel mai mare jucător din sectorul anunțurilor online la nivel global, cu operațiuni în 20 de țări și un portofoliu format din peste 35 de mărci și website-uri.

Adevinta a concurat cu grupul sud-african Naspers, acționarul majoritar al eMAG și OLX, precum și cu un consorțiu format din fondurile de private equity Blackstone, Permira și Hellman & Friedman, oferta companiei norvegiene fiind preferată datorită componentei de acțiuni, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Ant Financial, cel mai valoros unicorn al lumii, se listează la bursă și țintește o evaluare de peste 200 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Ant Financial, cel mai valoros unicorn al lumii, se listează la bursă și țintește o evaluare de peste 200 miliarde dolari

În urma tranzacției, estimată să se încheie până la finele primului trimestru anul viitor, eBay va primi 2,5 miliarde de dolari în numerar și va deveni principalul acționar al Adevinta, cu o participație de 44% (540 milioane de acțiuni) și 33% din drepturile de vot.

Acțiunile Adevinta, companie desprinsă din grupul norvegian de media și internet Schibsted în 2019, s-au apreciat cu până la 39% în urma anunțului. Titlurile eBay erau în urcare cu 1,68% în tranzacțiile premarket la New York.

viewscnt
Afla mai multe despre
ebay
ebay classifieds
anunturi online
adevinta
naspers
tranzactie