DOCUMENT INTERN Sistemul financiar al Rusiei - “pierderi directe” de sute de miliarde de dolari din cauza sancțiunilor

DOCUMENT INTERN Sistemul financiar al Rusiei - “pierderi directe” de sute de miliarde de dolari din cauza sancțiunilor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 sep 2022

Sistemul financiar al Rusiei a suferit "pierderi directe" de sute de miliarde de dolari din cauza sancțiunilor impuse de SUA și aliații săi în replică la invazia din Ucraina, potrivit Bloomberg, care citează un document intern al Ministerului rus de Finanțe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Estimarea a fost inclusă într-o prezentare pentru o reuniune la nivel înalt a oficialilor ruși pe tema răspunsului la sancțiunile occidentale, organizată luna trecută.

Potrivit documentului citat, sancțiunile internaționale impuse de la declanșarea războiului au provocat pagube semnificative pe piețele de capital și în sistemul bancar, pe lângă pierderea accesului la rezerve valutare în valoare de 300 de miliarde de dolari, precum și la echipamente și software cheie.

CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO & FOTO Dacia surprinde pe toată lumea. “Mai sunt 2 zile!”

Prezentarea arată, de asemenea, că 80% din activele sectorului bancar intră sub incidența sancțiunilor, iar instrumente financiare precum derivatele, operațiunile de hedging, euroobligațiunile și ofertele publice inițiale au " dispărut practic ".

Ministerul rus de Finanțe a refuzat să comenteze. La începutul săptămânii, președintele Vladimir Putin, a declarat, într-o emisiune televizată, că "Rusia gestionează cu încredere presiunea externă", iar economia "se stabilizează și se îndreptâ spre o traiectorie de creștere".

Documentul se concentrează pe efectele sancțiunilor asupra sistemului financiar și nu abordează impactul asupra economiei în general. Restricțiile au împins economia Rusiei în recesiune în primul semestru, iar analiștii nu se așteaptă la o revenire în acest an.

Bloomberg notează că impactul unora dintre sancțiuni s-a atenuat în comparație cu cifrele din prezentare, datată 29 august. De exemplu, indicele bursier de referință al Rusiei, MOEX, înregistreză în prezent un declin de aproximativ 20% față de nivelul la care se afla înainte de invazie, față de o scădere de 33% consemnată în iulie.

DOCUMENT INTERN Sistemul financiar al Rusiei - “pierderi directe” de sute de miliarde de dolari din cauza sancțiunilor

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sanctiuni rusia
pierderi financiare
pierderi directe sanctiuni rusia
razboi ucraina
economia rusiei