Economia germană, cea mai mare din UE, a crescut în mod neașteptat. Datele sunt "absolut uluitoare"

Economia germană, cea mai mare din UE, a crescut în mod neașteptat. Datele sunt "absolut uluitoare"
scris 28 oct 2022
Economia germană, cea mai mare din UE, a crescut în mod neașteptat în trimestrul al treilea, amânând o recesiune la care analiștii se așteaptă în continuare din cauza inflației în creștere și a crizei energetice.

Cea mai mare economie europeană a crescut cu 0,3% față de precedentele trei luni, sfidând estimările analiștilor, care estimau o contracție de 0,2%. Creșterea a fost determinată în principal de consumul privat, a anunțat biroul de statistică german. 
ULTIMA ORĂ Estimarea de creștere economică pentru bugetul anului 2023 a fost înrăutățită de Comisia de Prognoză. Salariul mediu net va crește anul următor mai rapid decât inflația și va ajunge la 4.235 lei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Estimarea de creștere economică pentru bugetul anului 2023 a fost înrăutățită de Comisia de Prognoză. Salariul mediu net va crește anul următor mai rapid decât inflația și va ajunge la 4.235 lei

Datele sunt "absolut uluitoare, având în vedere că atât de mulți indicatori arată că economia a încetinit semnificativ de luni de zile. Probabil că sunt doi factori în joc - efectele redeschiderii după restricțiile legate de coronavirus și ale pachetului de sprijin din vară - care au compensat efectele negative ale creșterii prețurilor la energie și ale războiului din Ucraina.", a declarat Jens-Oliver Niklasch, economist la LBBW, unul dintre creditorii germani cu capital de stat, citat de Bloomberg.

Deși economistul încă mai vede o recesiune ca fiind probabilă în timpul iernii, este de părere că aceasta ar putea să nu fie atât de gravă precum se temea inițial. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
pib germania
recesiune
ecnonomia germana
crestere economica
inflatia