Experiment Microsoft Japonia: Săptămâna de muncă de 4 zile a crescut productivitatea angajaților cu 40%. Compania pregătește un program pentru iarnă

Experiment Microsoft Japonia: Săptămâna de muncă de 4 zile a crescut productivitatea angajaților cu 40%. Compania pregătește un program pentru iarnă
scris 5 nov 2019

După ce a petrecut luna august experimentând o săptămână de muncă de patru zile într-o țară cunoscută pentru suprasolicitarea angajaților, Microsoft Japonia a anunțat că vânzările pe angajat au crescut cu 40% în comparație cu aceeași lună a anului trecut.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

În timpul “Work-Life Choice Challenge Summer 2019”, un program derulat de Microsoft Japonia pe parcursul lunii august, angajații au avut liber cinci zile de vineri consecutive, plătite normal, ședințele de lucru au fost scurtate la maximum 30 de minute, iar conversațiile online au fost preferate întâlnirilor în persoană.

Dintre angajații care au răspuns la un sondaj despre program, 92% au declarat că au fost mulțumiți de săptămâna de patru zile, scrie Bloomberg. Unii dintre managerii filialei japoneze a producătorului american de software nu au înțeles schimbările în stilul de lucru, iar unii angajați s-au arătat îngrijorați că săptămâna scurtată ar putea deranja clienții.

DOCUMENT Opțiunea statului de a cumpăra acțiunile DT la Telekom - blocată. Decizia revine viitorului guvern CITEȘTE ȘI DOCUMENT Opțiunea statului de a cumpăra acțiunile DT la Telekom - blocată. Decizia revine viitorului guvern

Potrivit unui raport al Microsoft Japonia, săptămâna de lucru de patru zile a dus la scăderea cu 23% a consumului de energie, în timp ce consumul de hârtie pentru imprimante s-a redus cu aproape două treimi.

Microsoft Japonia intenționează să deruleze un nou program similar în această iarnă. Angajații nu vor primi anumite zile libere, dar vor fi încurajați să își ia concediu din proprie inițiativă, într-un mod “mai flexbil și mai inteligent”.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft japonia
saptamana de munca de 4 zile
zile libere platite
angajati
productivitate
saptamana scurta