Germania: Declinul producției industriale a fost mai redus decât se estima

Germania: Declinul producției industriale a fost mai redus decât se estima
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2024

Producția industrială a Germaniei a scăzut în martie, deși mai puțin decât previzionau analiștii, pe fondul evoluției bune din sectorul construcțiilor, sporind astfel speranțele în redresarea celei mai mari economii europene, transmit Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Conform datelor Oficiului Federal de Statistică (Destatis), producția industrială a scăzut în martie cu 0,4% față de luna precedentă, în timp ce analiștii se așteptau la un declin de 0,6%.

Oficialii chinezi vor să stimuleze economia prin investiții în îmbunătățirea orașelor CITEȘTE ȘI Oficialii chinezi vor să stimuleze economia prin investiții în îmbunătățirea orașelor

"Scăderea din martie, după două luni de creștere, ne reamintește că economia germană încă se confruntă cu dificultăți. Ne așteptăm ca producția industrială a Germaniei să crească în acest an, dar sub nivelul din anii precedenți", a apreciat Franziska Palmas, economist la Capital Economics.

Un indicator mai puțin volatil arată că producția industrială în perioada ianuarie - martie 2024 a fost cu 1% mai ridicată decât în precedentele trei luni, conform Destatis.

În februarie, producția industrială a crescut cu 1,7%, după ce datele inițiale indicaseră un avans de 2,1%.

"Tendința de scădere se apropie de final și revine optimismul. Totuși, drumul spre o redresare semnificativă, în special în industrie, va fi de durată", susține analistul Carsten Brzeski de la ING.

În martie, comenzile industriale au scăzut cu 0,4% față de luna precedentă, pe fondul cererii externe slabe. În aprilie, 39,5% din firmele industriale au raportat o lipsă a comenzilor, față de un nivel de 36,9% în ianuarie, arată rezultatele unui studiu publicat de Institutul Ifo.

Guvernul de la Berlin a revizuit în creștere, de la 0,2% la 0,3%, estimările privind avansul economiei în acest an. 

viewscnt
Afla mai multe despre
industrie
germania