Geely și Volvo renunță la planul de fuziune

Geely și Volvo renunță la planul de fuziune
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 mar 2021

Compania chineză Geely Automobile și compania suedeză Volvo Cars renunță la planurile de fuziune, anunțate în urmă cu un an, considerând că vor avea mai mult succes separat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși vor păstra structuri separate, cele două companii afiliate vor colabora însă mai strâns decât până acum, în special în domenii ca electrificare, tehnologii pentru condus autonom și soft.

Guvernatorul Băncii Irlandei face o paralelă între investițiile în Bitcoin și mania lalelelor CITEȘTE ȘI Guvernatorul Băncii Irlandei face o paralelă între investițiile în Bitcoin și mania lalelelor

"O fuziune nu e mereu ceva pozitiv. Riști să pierzi din avânt pentru că atenția e îndreptată prea mult spre problemele interne", spune CEO-ul Volvo Cars, Hakan Samuelsson, citat de Bloomberg.

Anul trecut, Geely Automobile și Volvo Cars au anunțat că iau în considerare o fuziune, pentru „a accelera financiar și tehnologic sinergiile dintre cei doi consturctori”. Geely deține integral acțiunile Volvo.

Chinezii de la Geely voiau să înglobeze complet Volvo Cars în activitatea lor, după ce au acumpărat compania suedeză în 2010, de la Ford. Volvo este o companie pe acțiuni înregistrată în Suedia, președintele său fiind celebrul Li Shufu, fondator al Zhejiang Geely Holding Group, care deține Geely Automobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
geely
volvo
fuziune geely-volvo
fuziune volvo
fuziune auto