GRAFIC Economia SUA s-a contractat pentru prima dată din 2020

GRAFIC Economia SUA s-a contractat pentru prima dată din 2020
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 apr 2022

Economia americană s-a contractat pentru prima dată din 2020, reflectând o creștere a importurilor legată de cererea robustă a consumatorilor, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Produsul intern brut al SUA a scăzut cu 1,4% în ritm anual în primul trimestru, după un avans de 6,9% în precedentele trei luni, potrivit cifrelor publicate de Departamentul Comerțului joi. Economiștii se așteptau la o creștere de 1% în primul trimestru.

Președintele Joe Biden a pus scăderea pe seama unor "factori tehnici", afirmând că ocuparea forței de muncă, cheltuielile de consum și investițiile rămân puternice.

Unui trader german al Gazprom intrat sub controlul Berlinului i s-ar fi refuzat plata gazelor deși s-ar fi oferit să achite în ruble. Posibilă legătură cu România dacă Moscova face din asta o regulă CITEȘTE ȘI Unui trader german al Gazprom intrat sub controlul Berlinului i s-ar fi refuzat plata gazelor deși s-ar fi oferit să achite în ruble. Posibilă legătură cu România dacă Moscova face din asta o regulă

Acțiunile americane s-au apreciat ușor în prima parte a tranzacțiilor, pe fondul rezultatelor financiare robuste anunțate de companii, în frunte cu Meta, compania-mamă a Facebook.

Titlurile Meta se apreciau cu 14,40% în jurul orei 18:40 (ora României), fiind pe cale să înregistreze cea mai mare creștere procentuală zilnică începând cu ianuarie 2016, după ce a raportat un profit trimestrial peste estimările analiștilor.

În contextul unei inflații ridicate și al unor cheltuieli solide, politica monetară a Fed este încă orientată spre o majorare a ratei cu o jumătate de punct procentual la ședința de săptămâna viitoare. Cu toate acestea, oficialii trebuie să echilibreze politica mai strictă cu riscurile la adresa cererii.

GRAFIC Economia SUA s-a contractat pentru prima dată din 2020

 

viewscnt
Afla mai multe despre
economia sua
contractie
scadere trimestriala
fed
politica mnetara
meta
facebook