Succes al primei zile de tranzacționare pentru Volvo Cars, care a atras 2 miliarde de euro de la investitori

Succes al primei zile de tranzacționare pentru Volvo Cars, care a atras 2 miliarde de euro de la investitori
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 oct 2021

Volvo Cars a reușit să atragă investitorii pe bursă, adunând 20 de miliarde de coroane suedeze în prima zi de listare a sa pe bursa din Stockholm.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Volvo Cars le spune bun venit celor peste 200.000 de noi acționari” anunță constructorul suedez succesul primei zile de listare pe bursă, care a adus companiei circa 2 miliarde de euro, confirmând astfel soliditatea companiei cumpărate de chinezii de la Geeley și transformată de CEO-ul Hakan Samuelsson într-o companie globală, cu rezultate financiare foarte bune.

„Aș dori să le transmit un călduros bun venit tuturor noilor acționari. Vom munci din greu pentru a executa planul nostru și pentru a crea mai departe valoare pentru voi toți”, a spus și Samuelsson, după prima tranzacționare a acțiunilor pe bursă.

Compania a oferit acțiunile la nivelul de jos al intervalului anunțat inițial, 53 de euro, dar prețul acestora a crescut cu peste 10% pe parcursul zilei, pe Nasdaq Stockholm. Acțiunile au atins un vârf de 67,31 euro, după care au început să coboare. Înainte de listare, Volvo a micșorat valoarea acțiunilor, transformându-le pe toate în acțiuni de clasă B.

Rezultate Volkswagen Group: Scădere a veniturilor în trimestrul 3, din cauza crizei semiconductorilor, dar compania menține ținta de profit CITEȘTE ȘI Rezultate Volkswagen Group: Scădere a veniturilor în trimestrul 3, din cauza crizei semiconductorilor, dar compania menține ținta de profit

„Este o călătorie fascinantă și acum avem și banii pentru ea” a mai spus Samuelsson, cel care a reușit să transforme Volvo din compania care pierdea bani, la momentul vânzării de către Ford, într-un exemplu de succes financiar. Suma încasată de companie pe vânzarea din prima zi de pe bursă depășește deja suma pe care Geely a plătit-o acum mai bine de zece ani celor de la Ford, circa 1,8 miliarde dolari.

Geely și Volvo pregătesc pentru acest an și listarea Polestar, în care compania suedeză deține 49%.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo cars bursa
actiuni volvo
hakan samuelsson
geely