GRAFIC Problemele se adâncesc pentru conglomeratul miliardarului indian Adani. Grupul pierde 72 miliarde de dolari din valoarea de piață în 3 zile

GRAFIC Problemele se adâncesc pentru conglomeratul miliardarului indian Adani. Grupul pierde 72 miliarde de dolari din valoarea de piață în 3 zile
scris 30 ian 2023

Conglomeratul indian Adani, controlat de cel mai bogat om din Asia, continuă să înregistreze pierderi pe bursă, în condițiile în care răspunsul grupului la acuzațiile de fraudă lansate de un short-seller din SUA nu a reușit să liniștească temerile investitorilor.

Acțiunile companiilor din grup listate la bursă s-au prăbușit luni, extinzând declinul abrupt de săptămâna trecută, în pofida unui raport de peste 400 de pagini publicat de grup în weekend, în care respinge ca nefondate acuzațiile formulate de compania americană Hindenburg Research într-un raport propriu.

În total, firmele din grupul Adani au pierdut aproape 72 de miliarde de dolari în ultimele trei zile de tranzacționare, potrivit Bloomberg.

Airbus vrea să angajeze peste 13.000 de persoane. 9.000 vor fi recrutate din Europa CITEȘTE ȘI Airbus vrea să angajeze peste 13.000 de persoane. 9.000 vor fi recrutate din Europa

Grupul indian, fondat de Gautam Adani, cel mai bogat om de afaceri din Asia și la un moment dat a doua cea mai bogată persoană din lume, a respins, din nou, acuzațiile de fraudă aduse de Hindenburg, catalogându-le drept nefondate și un atac la adresa Indiei însăși, într-un raport de 413 pagini publicat duminică.

Adani Group a declarat că majoritatea întrebărilor ridicate de Hindenburg, o companie americană specializată în vânzări în lipsă, au fost deja abordate în comunicările publice ale grupului și a descris acțiunea companiei ca fiind “o fraudă calculată în domeniul valorilor mobiliare, în conformitate cu legislația aplicabilă". Grupul a reiterat că își va "exercita drepturile de a căuta căi de atac pentru a ne proteja părțile interesate în fața tuturor autorităților competente".

GRAFIC Problemele se adâncesc pentru conglomeratul miliardarului indian Adani. Grupul pierde 72 miliarde de dolari din valoarea de piață în 3 zile

"Nu sunt sigur că replica lui Adani este suficientă pentru a liniști îngrijorările investitorilor. Doar pentru că lucrurile sunt dezvăluite și cunoscute nu înseamnă că sunt corecte. Cum explică un grup atât de mare faptul că nu există acoperire din partea analiștilor și nici participații în fonduri mutuale?", a comentat Brian Freitas, analist la Smartkarma, citat de Bloomberg.

Hindenburg a declarat că raportul Adani ignoră principalele acuzații împotriva grupului formulate în propriul său raport, realizat în baza unei investigații de doi ani. Potrivit firmei americane, conglomeratul indian nu a reușit să răspundă la 62 dintre cele 88 de întrebări ale sale și a făcut o confuzie între "ascensiunea meteorică" a grupului și averea celui mai bogat om din Asia și "succesul Indiei însăși".

Între timp, Adani Group a anunțat că oferta sa record de acțiuni în Adani Enterprise, principala companie din grup, continuă la prețul de emisiune planificat, în prezent situat peste nivelul la care se tranzacționează acțiunile companiei.

Grupul vrea să atragă 2,5 miliarde de dolari printr-o ofertă secundară de acțiuni în Adani Enterprise. Oferta, care se încheie marți, a fost subscrisă în proporție de doar 2% până la ora 13:42 la Mumbai astăzi.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
adani group
gautam adani
acuzatii frauda
manipulare piata
hindenburg research
actiuni
scadere actiuni adani