Încrederea în economia germană, cea mai mare din UE, continuă să scadă

Încrederea în economia germană, cea mai mare din UE, continuă să scadă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 aug 2023
Încrederea mediului de afaceri din Germania a suferit o nouă lovitură în august, în ciuda faptului că economia tocmai a ieșit din recesiune în al doilea trimestru.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Indicatorul de încredere calculat de institutul Ifo a scăzut la 85,7, de la 87,4 în luna precedentă, rămânând sub estimarea mediană dintr-un sondaj Bloomberg. Un raport separat a confirmat vineri că produsul intern brut a stagnat în trimestrul al doilea, afectat de exporturi.
GRAFIC Investitorii străini au renunțat la acțiuni blue chip din China de 11 miliarde de dolari. Cea mai lungă perioadă de retrageri CITEȘTE ȘI GRAFIC Investitorii străini au renunțat la acțiuni blue chip din China de 11 miliarde de dolari. Cea mai lungă perioadă de retrageri

Datele privind cea mai mare economie a Europei - cândva motorul de creștere al regiunii - alimentează îngrijorările legate de faptul că se anunță o perioadă prelungită de slăbiciune economică. În primul rând, Germania este economică europeană majoră a care este prognozată să scadă în acest an.

 
În iunie, industria a avut cea mai proastă lună din ultima jumătate de an, iar comenzile din fabrică - o măsură a activității viitoare - au crescut nesemnificativ în al doilea trimestru.
 
Klaus Wohlrabe, de la Ifo, a declarat pentru Bloomberg TV că institutul se așteaptă ca producția germană să se situeze în jurul "liniei de creștere zero".
 
"Cifrele actuale ale sondajelor noastre indică faptul că ar putea exista o creștere ușor negativă în trimestrul al treilea. Dar nu ne așteptăm la o recesiune profundă, așa cum mulți prognozează ", a declarat Wohlrabe.
viewscnt
Afla mai multe despre
ifo
incredere
germania
economie
recesiune
economia germana