Inflația din Marea Britanie urcă din nou la maximul ultimilor 40 de ani

Inflația din Marea Britanie urcă din nou la maximul ultimilor 40 de ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 oct 2022
Creșterea prețurilor la alimente a făcut ca inflația din Marea Britanie să ajungă din nou la două cifre în septembrie, intensificând presiunile asupra Guvernului și Băncii Angliei.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Prețurile de consum au crescut cu 10,1% luna trecută, de la 9,9% în luna precedentă, a anunțat Oficiul Național de Statistică al Marii Britanii. 
 
Astfel, inflația a egal un maxim al ultimilor 40 de ani atins în iulie și a depășit așteptările economiștilor, care se estimau o rată a inflației 10%.
Ungaria a inaugurat cel mai mare terminal feroviar intermodal din Europa CITEȘTE ȘI Ungaria a inaugurat cel mai mare terminal feroviar intermodal din Europa

Inflația este mult peste ținta de 2% a Băncii Angliei, ceea ce sporește presiunea de a majora semnificativ dobânda cheie luna viitoare. Pericolul este ca prețurile să accelereze din nou la începutul anului viitor, după ce guvernul va reduce sprijinul pentru facturile la energie ale populației.

Creșterea prețurilor a provocat cea mai mare reducere a puterii de cumpărare a consumatorilor din ultimele decenii, ceea ce a dus la o scădere a popularătății pentru guvernul premierului Liz Truss. Deși aceasta a introdus ajutoare generoase pentru facturile gospodăriilor și reduceri de taxe pentru a stimula creșterea economică, o criză pe piețele financiare a forțat-o să dea înapoi cu privire la multe dintre aceste măsuri, notează Bloomberg.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
inflatie
preturi
banca angliei