INFOGRAFIC Bitcoin revine peste pragul de 10.000 dolari pentru prima oară din februarie

INFOGRAFIC Bitcoin revine peste pragul de 10.000 dolari pentru prima oară din februarie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 mai 2020

Prețul bitcoin a urcat peste pragul de 10.000 de dolari pe unitate pentru prima oară din luna februarie, înaintea așa-numitei “înjumătățiri” a criptomonedei, un eveniment tehnic menit să țină sub control inflația monedei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai populară monedă virtuală s-a apreciat cu până la 2,7% vineri dimineață, la 10,070 dolari, depășind valoarea de 10.000 de dolari pe unitate pentru prima dată după 24 februarie. Cotațiile bitcoin s-au prăbușit sub nivelul de 4.000 de dolari în prima jumătate a lunii martie, în linie cu acțiunile și alte active tradiționale, pe fondul turbulențelor declanșate de pandemia de coronavirus.

În jurul orei 14:00, un bitcoin era tranzacționat la 9.915,4 dolari, cu 1,45% peste referința de joi.

AbbVie, în Top 10 pe piața farmaceutică din România, are undă verde pentru a cumpăra producătorul Botox CITEȘTE ȘI AbbVie, în Top 10 pe piața farmaceutică din România, are undă verde pentru a cumpăra producătorul Botox

Săptămâna viitoare va avea loc așa-numita "înjumătățire" a blocurilor bitcoin, proces ce are loc o dată la patru ani și care scade cantitatea de monede generate pentru fiecare bloc. Prețurile tind să crească în săptămânile dinaintea evenimentului.

La evoluțiile din ultimele zile au contribuit și comentariile investitorului miliardar Paul Tudor Jones, unul dintre cei mai cunoscuți manageri de fonduri speculative. Investitorul american a declarat, joi, că bitcoin îi amintește de evoluția aurului din anii ’70, precizând că a cumpărat bitcoin pentru a se proteja împotriva inflației, pe care o vede alimentată de măsurile de stimulare fără precedent în contextul pandemiei.

“Cea mai bună strategie de maximizare a profitului este să deții cel mai rapid cal. Dacă trebuie să fac un prognostic, pariez că acesta va fi bitcoin”, a declarat el într-o notă intitulată “Marea inflație monetară”, citată de Bloomberg.

Paul Tudor Jones a investit anterior în bitcoin în 2017, reușind să își dubleze banii înainte să își vândă portofoliul spre finele anului, când moneda se tranzacționa aproape de maximul istoric de circa 20.000 de dolari.

“Cel mai probabil, bitcoin va coborî sub 10.000 de dolari după înjumătățire, însă creșterea interesului din partea investitorilor instituționali, cum este (fondul lui) Paul Tudor Jones, reprezintă o validare incontestabilă pentru bitcoin”, spune Jehan Chu, partener la firma de investiții și consultanță în blockchain Kenetic Capital.

INFOGRAFIC Bitcoin revine peste pragul de 10.000 dolari pentru prima oară din februarie

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret bitcoin
cotatii
injumatatire bitcoin
injumatatire blocuri bitcoin
inflatie
coronavirus
paul tudor jones
hedge fund manager