Jeff Bezos a primit Legiunea de Onoare a Franței

Jeff Bezos a primit Legiunea de Onoare a Franței
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 feb 2023

Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com și al treilea cel mai bogat om din lume, a primit medalia Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincție a Franței, în cadrul unei ceremonii private găzduite de președintele Emmanuel Macron la Palatul Elysee.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Macron, care a promovat industria tehnologică a țării în timpul mandatului său, i-a înmânat personal medalia lui Bezos la un eveniment privat organizat recent, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Reprezentanții Amazon și președinția franceză au refuzat să comenteze informațiile.

Gigantul german din industria chimică BASF, prezent și în România, desființează 2.600 de posturi. Acțiunile scad CITEȘTE ȘI Gigantul german din industria chimică BASF, prezent și în România, desființează 2.600 de posturi. Acțiunile scad

Bezos a primit în mod oficial Legiunea de Onoare în urmă cu peste un deceniu, sub președinția lui Nicolas Sarkozy, dar nu a ridicat-o niciodată în persoană, au precizat sursele menționate.

Legiunea de Onoare, instituită de Napoleon Bonaparte în 1802, este o distincție rară pentru un cetățean străin, iar acordarea medaliei nu este întotdeauna anunțată public. Potrivit informațiilor de pe site-ul cancelariei Ordinului Național al Legiunii de Onoare, distincția poate fi acordată cetățenilor străini care au adus "servicii culturale sau economice Franței, sau au promovat cauze pe care aceasta le apără".

Printre cetățenii străini care au primit anterior distincția se numără fondatorul Microsoft, Bill Gates și directorul general al companiei, Steve Ballmer, precum și muzicienii Bob Dylan și Paul McCartney.

Gates a primit medalia împreună cu fosta sa soție, Melinda French Gates, în 2017, pentru activitatea lor în cadrul fundației Bill & Melinda Gates.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
jeff bezos
amazon
legiunea de onoare
emmanuel macron